zondag 3 oktober 2010

RCL 2 doet weer helemaal mee

Wat onder de bezielende leiding van de coaches Claus Samson en Robert de Boer niet lukte wordt door strateeg Ton Zwagerman nu wel in de praktijk gebracht. De dames werkten in het veld voor elkaar, speelden als een eenheid en hadden bovendien weer plezier in het spel.

Voetbal is nu eenmaal een teamsport en opdrachten dienen net als in het maatschappelijke leven uitgevoerd te worden. Claus en Robert zijn uitstekende trainers, dat heb ik in de afgelopen jaren wel meegemaakt. Daar was dus helemaal niets mis mee, laat dat vooral duidelijk zijn.


Generaal Zwagerman heeft een andere visie en aanpak en het boemerang effect heeft de dames wakker geschud. De beste spelen en resultaat moet neergezet worden want dat mag ook wel verwacht worden met deze groep.


Tegen het Utrechtse Odysseus ’91 werden de eerste volle drie punten behaald. Het werd 5-2 op Sportpark De Bloemerd en dat was een dik verdiende overwinning die zelfs nog veel hoger had kunnen uitvallen. Een pegel van Nina van der Mast spatte uiteen op de lat en even later nog eens zo’n projectiel die het aluminium toucheerde boven doelvrouw Hilke Haasse.

Odysseus viel me eerlijk gezegd wat tegen nadat ik de ploeg van de trainers David Romijn en Geert Jan Marks eerder dit seizoen zag spelen. Een vroege achterstand en personele problemen waren volgens de coaches de oorzaak dat het niet liep.
Dat kan uiteraard maar het team van Ton Zwagerman speelde het spelletje strategisch ijzersterk en creƫerde veel ja zelfs heel veel kansen. De dames waren snel in de acties en het plezier in voetbal was weer helemaal terug bij de Racing.



De doelpunten werden voor RCL gescoord door Samanta Stojanovic, Lin Ven, Marcella Cabrera, Kirsten Kok en Inge Versteeg. Voor Odysseus ’91 was het Lysanne -Dany- Graafman en Addy van Dijk die de bal in het net deden belanden.
Ruststand 3-1 en eindstand 5-2 met mooie doelpunten van Inge Versteeg en Kirsten Kok aan RCL zijde en van Addy van Dijk van Odysseus ’91.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten