zondag 19 september 2010

RCL dames met flair langs Ter Leede

De drie punten bleven volkomen terecht in Leiderdorp, want RCL was op alle fronten de betere ploeg. Een geoliede machine waarin iedere speelsters als een radertje maar met behoud van eigen creativiteit functioneert. Prachtig om naar te kijken.
Ter Leede was niet bij machte om een brug te slaan in de veste van de sluitpost van RCL Natasja Rensen.

In de vijfde minuut kwam de thuisclub al op voorsprong. Een vrije trap van aanvoerster Lotte Gesman werd via Shirley Nederpel op spits Priscilla de Vos gespeeld maar doelvrouwe Melissa van der Wiel van Ter Leede leek goed tussenbeide te komen. Ze kreeg het leer echter niet klemvast en de bal kwam voor de voeten van Marjan Brouwer die met een langzame droge knal de bal over de doellijn schoot. Een prachtig begin van een wedstrijd die uiterst boeiend zou worden.
In de blessuretijd van de eerste helft werd het 2-0 voor de Racing door Priscilla de Vos na goed voorbereidend werk van Marjan Brouwer.

In het begin van de tweede helft was het Ter Leede die via Pia Rijsdijk net overkopte. Martine de Bruijn, die op rechts weer heel fraai haar kwaliteiten etaleerde en voor rust ook nog eens de lat toucheerde, werd een aantal keren op de hielen getrapt door Priscilla Mesker. Niet doelbewust maar De Bruijn was gewoon veel sneller. Het was RCL wat de regie in handen had en de goed leidende scheidsrechter Stefan Huijsdens legde de bal in de 86e minuut op de stip na een overtreding in de zestien van Karin van de Oever op Lenie Mendes Fernandes die op het doel afstormde.

Priscilla de Vos voltrok het vonnis en de 3-0 een feit. Een dikverdiende overwinning van de Leiderdorpse dames op de regerende landskampioen.