zondag 10 maart 2019

Pupil Céline fonkelt als een ster

Shinen doet Céline als toekomstige voetbalprof optimaal. Was bij het duel tussen Berkel en Reiger Boys de Pupil van de Week en genoot met volle teugen. Weet nu al wat ze later wil worden. De tienjarige heeft haar toekomst al helemaal uitgestippeld. Professioneel voetbalster worden en dat net als haar voorbeeld en idool Lieke Martens.


De overeenkomsten vertonen een opvallende gelijkenis. Want de blonde dame met de groen blauwe sprekende ogen met kuiltjes in de wangen en blauwe oorknopjes stond wel ff doorweekt in de striemende regen met flinke hagelstenen haar mannetje op het veld. Vet cool uiteraard dat met dichtgeknepen oogjes tegen het natuurlijke geweld. Maar zoals altijd komt na regen zonneschijn dus werd het shinen en genieten.


Scoorde in de ochtend tegen het sterke Alphia al twee wonderschone doelpunten waardoor haar team met 5-1 won. Is linksachter maar bovendien flexibel inzetbaar. Ook met een tactisch sterk concept waarbij snelheid, souplesse en overname van posities heel gewoon is. Vandaar haar aanvallende kwaliteiten en dat alles geleerd van haar coaches Sandra Welles en Isabel Heinsbroek.


Zit in groep acht van de Koningin Beatrixschool en doet het daar buitengewoon. Heeft al eens een klas overgeslagen om uiteraard eerder full prof te worden! Lijkt me toch duidelijk, nietwaar. Haar favoriete lessen zijn uiteraard gymnastiek en rekenen met daarnaast in alle pauzes natuurlijk voetballen. Gaat naar het atheneum voor de vervolgstudie want als er dan toch blessures op haar pad komen wil Céline als echte juf voor de klas gaan staan. Staan jawel, maar ook echt les geven en het liefst kinderen in de groepen zeven en acht want dat is dan wel haar doel. Daar is over nagedacht en rolt er bij de spraakzame tante gewoon zo ff uit.


Spreekt ook in codes want is fan van twee G’s en vier P’s. Daarnaast is er nog een supergeheime dienst genaamd de SID. Het duizelt voor mijn ogen en het is uitzoeken geblazen. Huiswerk dus, maar dat laatste zijn de voorletters van haar twee coaches Sandra Welles en Isabel Heinsbroek aangevuld met haar meest favoriete speelster Demi Verlangen. En laat die drie nu heel toevallig in het keurkorps van Berkel spelen. ‘Die zijn echt technisch zo onwijs gaaf’, volgens de kleine meid. Daar scoort Céline een duidelijke voltreffer en vraag me eerlijk gezegd af wat ik nog bij Berkel kom doen. De jarige club die al 58 jaar jong is heeft immers toch Céline.............


De praatgrage dame met lef en fonkelende ogen lost ook het eerste geheim op. De eerste G staat voor papa Gerard en ook de eerste P voor mama Petra. Die twee staan bij de talentvolle speelster echt op een voetstuk. En dat volkomen terecht uiteraard.
Het heerlijke smaakvolle en verse voedsel wat mama iedere dag weer op tafel tovert hoort ook bij het verhaal. Spinazie voor kracht en groene en witte bloemkool met veel fruit om te presteren op school en op het veld. De drie P’s zijn patat, pannenkoeken en pizza want dat lust Céline ook dolgraag. Zo af en toe en daar is helemaal niets mis mee. En dat weet het talentje als geen ander.


Papa is thuis een kei in het koken van eieren. Geen zachte maar hard gekookte. Echter heeft haar vader daar wel een kookboek voor nodig. Dat komt bij Céline vreemd over want volgens haar weet iedereen dat zacht voor vier minuten in het kokend water staat en hard voor tien minuten.
Tja, voor mij heel doodgewoon een richtlijn volgen en dat is helemaal niet zo gek. Maar Céline weet dat gewoon en zien is opslaan net als de schijnbewegingen op het veld. Dan alle geheimen die ze verder nog wist te vertellen over Sandra Welles. We verklappen dat niet want anders zijn het geen geheimen meer. De laatste G staat voor onze eigen Nederlandse diskjockey en muziek producent Martin Garrix waar ze echte fan van is.


Mocht van scheidsrechter Cees Dekkers de tos verzorgen en scoorde haar doelpunt op z’n Lieke Martens. Een fantastische actie en voorspelde terloops de uitslag van het duel nog ff correct. Stond in de schijnwerpers en had de middag van haar leven. In de dug-out plaatsnemen naast Femke van der Burg en op de foto met Faith Parto, Isabel Heinsbroek en na afloop met haar kanjer Demi Verlangen. Wowh .... dat zou toch iedereen toch dolgraag willen. Maar dat was op de verjaardag van de club alleen voorbestemd voor Céline die ondanks het onstuimige weer met volle teugen genoot.

Meer beelden van Céline als de Pupil van de Week ziet u hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten