zondag 10 maart 2019

De droppot blijft voorgoed leeg

Oma Toos Brouwer is niet meer. De geboren en getogen Muiderbergse is op 87-jarige leeftijd in het bijzijn van haar familie rustig en vredig ingeslapen. De pot met drop was helemaal leeg. Op 1 maart om 12.00 uur werd Toos gehaald voor de reis naar haar man Jan die haar al eerder was ontvallen.


Oma Brouwer was het licht in donkere tijden en de moeder van Monique en Marianne. Oma van Marjan en “andere oma” van Zoë. Had een duidelijk uitgesproken mening en nam geen blad voor de mond. Soms turbulent, net als het weer, maar altijd meelevend en sturend, vooral binnen het gezin na het verlies van haar man Jan.
Iedere week trouw langs de lijn bij het vrouwenvoetbal van Marjan bij Oranje, RCL, Telstar en Muiden. Befaamd door de prachtige gedichten die Toos als geen ander direct uit haar hart schreef. Treffend en liefdevol. Werd 10 jaar geleden uitgeroepen tot Supporter van het Jaar en genoot daar met volle teugen van bij Molen De Onrust langs de Keverdijk aan de andere kant van Muiderberg.


Als rots in de branding laat Oma Brouwer een lege plek achter. Niet alleen bij haar gezin maar ook bij alle voetbalsters (en hun aanhang) die haar in de loop der jaren hebben leren kennen en waarderen. De pot met drop blijft leeg. De warme herinnering aan deze bijzondere vrouw blijft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten