zondag 24 maart 2019

De schoonheid van Jayna straalt

Jayna was bij het duel tussen Berkel en het Haarlemse DSS de Pupil van de Week. Stond volledig in de schijnwerkers en dat was niet voor niets. De elfjarige keepster zorgde bij die grote meiden wel ff voor de vet coole spirit en motivatie. Alleen al haar betoverende naam geeft nu eenmaal de kracht om altijd voor de overwinning te gaan.


Was druk bezig met de warming-up en liep met de meiden het veld op. Mocht zelfs van leidsman Nadal Jongeneel de toss doen en pakte haar eigen moment om DSS doelvrouw Daniëla Bos de gang naar het net te laten maken. Liep als een speer op haar fel gele kicks waardoor zelfs coach Don Koehorst uit Haarlem je al noteerde in zijn boekje. Maar Jayna is bij Berkel in hele goede handen en zorgt bijna altijd voor de nul onder de lat. En dat op zich is al een toonbeeld van pure klasse.


De sportieve vrolijke dame met de stralende bruine kijkers weet als geen ander wat ze wil. Doet het goed in groep zeven van Basisschool Groenehoek met rekenen en gymnastiek als leukste lessen. De balsporten hebben haar voorkeur want voetbal is haar alles. Is ook een kei in de zwemsport en wil altijd voor de overwinning gaan. Zo hoort het ook, nietwaar.
Wil later zelfs in de voetsporen treden van Sarina Wiegman en voetbalcoach worden.


Nog een lange weg te gaan maar dat weet de kleine grote dame als geen ander. Als dat dan heel toevallig niet gaat lukken is er een tweede plan. Wel educatief bezig zijn met het overbrengen van kennis op andere kinderen. Houdt in juf worden en voor de klas staan op een basisschool. Wowh, hé dat is duidelijke taal van de praatgrage jonge dame. Voorspelde terloops een 3-0 overwinning voor Berkel en dat was bijna goed. Het werd 5-2 dus met snel rekenwerk blijft het verschil juist wel degelijk die drie doelpunten.  Dus ook dat heel goed even snel berekend.Mama Wendy en Papa Marco waren bij het duel aanwezig en zagen ook die kleine schoonheid heel doeltreffend spelen. Papa heeft hele andere kwaliteiten en weet als geen ander vroeg in de ochtend altijd een heerlijk ontbijt uit de keuken te toveren. Kleine cakes of ontbijt muffins. Dat lusten die grote meiden van Berkel ook wel! Dus die staan binnenkort allemaal voor jullie deur om ook al dat heerlijks op te komen eten. Wat een feest zal dat gaan worden in huize Jayna. We zijn uiteraard reuze benieuwd!


Mama Wendy zorgt voor de gezonde balans met groentes als spinazie en heerlijke boerenkool. Mama Wendy is een kanjer als het gaat om stampotten bereiden die er altijd bij Jayna in gaan als kool. Zo, dat weten wij nu gelukkig ook!

De slimme dame spaart nu al voor later want voor alle idealen zoals voetbalcoach worden en andere hebbedingetjes hebben we centjes nodig. Deze week is uitgeroepen tot Week van het Geld en op alle scholen in ons land wordt daar de komende dagen aandacht aan besteed. Koningin Maxima geeft morgen het startsein in Breda met als thema ‘Ben jij een held met geld’. En Jayna is niet alleen een held met geld maar staat ook haar mannetje op het veld!


Is fan van doelman Jeroen Zoet van PSV wat ook haar meest favoriete ploeg is. Bij de vrouwen is dat uiteraard Berkel met die kei als Bianca Troost op doel. Speelt in Oranje als doelvrouw maar dan bij de zaalvoetbalsters.
Jayna had een middag om nooit meer te vergeten. Zat uiterst geconcentreerd de wedstrijd te volgen in de dug-out. En ging na afloop met de Berkel kanjers Chantal van der Breggen en doelvrouw Bianca Troost op de foto. En zeg nu zelf wie zou dat nu niet willen. Iedereen stinkend jaloers maar dat moment was alleen voor Jayna. Het was een feestmiddag voor Jayna om nooit meer te vergeten!


Meer beelden van Jayna ziet u hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten