zondag 13 mei 2018

Winst voor RCL MO17

Spannend duel op Sportpark De Bloemerd in de onderlinge plaatselijke derby van RCL tegen Meerburg. Ook een triest moment voor Kim Buijn die het veld moest verlaten met een zware enkelblessure. Maar RCL beslechte de burenruzie in haar voordeel en won met 3-0 na een 1-0 stand bij rust.

Wel een gelijk opgaande strijd in de eerste helft die nog alle kanten op zou kunnen gaan en goed werk van doelvrouw Elise Hendriks. Echter met moederdag in het verschiet was dat voor de meiden van de Racing wel de drijfveer om met resultaat in de pocket thuis te komen.

Na 35 minuten spel was het Lea Luzolo die voor de thuisploeg vet cool afdrukte. Een fraai doelpunt met slimme bewegingen en een geplaatst loeihard schot van net buiten de zestien in de uiterste hoek. Een binnenkomer van jewelste voor de rood-witten.
In het tweede deel wilde RCL niets liever dan zekerheden inbouwen. Was wel degelijk de bovenliggende partij maar scoren was er nog niet bij. Erger nog want Kim Buijn moest na een duel zwaar geblesseerd aan haar enkel de arena noodgedwongen in een rolstoel verlaten.

Druk bij de meiden van Richard Li en Martien en Mariƫlle Distelveldt want dat voelde niet goed. Ook bij aanvoerster Claire Verschoore de la Houssaije die echter wel het hoofd koel hield en de uiteindelijke zege veilig stelde. Scoorde in de 70e minuut met een strak schot in de uiterste hoek en twee minuten later kopte de aanvoerster van de Racing de bevrijdende 3-0 in de touwen.