zondag 20 mei 2018

Kasteelvrouwe Fenna steelt de show

Wat een souplesse zeg! Mooie bewegingen en iedereen op het verkeerde been zetten. En dat nog wel razendsnel. Echt een geboren talentje die Fenna die als Pupil van de Week haar opwachting maakte bij de wedstrijd tussen Berkel en Barendrecht.
De coaches Sanne Dekkers en Egmond Blinker van zowel Berkel en Barendrecht waren heel stil en onder de indruk van het werk wat kanjer Fenna liet zien.


Fenna kan op meerdere plekken in een team worden ingezet. Zowel als doelvrouw of als spits. Van alle markten thuis want vertelde toch mooi ff vet cool aan doelvrouw Bianca Troost de onderliggende zaken die van belang zijn om op juiste wijze het doel te verdedigen.
Dat had Bianca Troost goed in haar opgenomen want de nul was heilig en ging in de laatste fase ook even als spits aan het werk. Net als de kwaliteiten die Fenna in huis heeft. Aan spits Maureen Stel werd terloops nog even de inmiddels befaamde schaarbeweging uitgevoerd.


Pure klasse en in de ochtend won Fenna met de meisjes onder elf met 7-0 bij Duindorp. Een duel om niet snel te vergeten want er werd daar gevochten. Niet bij de meiden maar elders op het complex en dat liet een heftig spoor achter bij de speelstertjes en begeleiding.  Politie aanwezig en ouders konden niet veilig wegkomen. Fenna was bang en noemde de situatie heel eng.

Leukere dingen doen maar voetbal is voor de elfjarige Fenna wel de rode draad. Wil niets liever dan profvoetbalster worden en gaat daar helemaal voor. Eerst leren maar Fenna heeft het in groep zeven van Basisschool De Kwakel bij de juf Klaske en juf Jet uitstekend naar haar zin. Gymnastiek, sommen oplossen bij rekenen en spelling zijn haar lessen.


Vader is Martin die razendsnel veel fraaie beelden maakt van de diverse elftallen van Berkel. Ook een klasse apart net als moeder Marja en broertje Jelle. En dan weten we nu wel waardoor die voetbalambitie er vanaf druipt. Jelle is ook een talent op de groene mat en wordt al gespot door de grote clubs.


Moeder Marja staat bij Fenna op een hoog voetstuk en dat niet alleen voor de kunst van het kokkerellen. Maar wat voorgeschoteld op tafel komt is echt voor smulpapen. Gezond vol ijzer en vitamines om ook in dat opzicht de weg als full prof in te kunnen slaan.


Haar grote voorbeeld en favoriete speler is doelman Roy Kortsmit van Sparta en als ploeg met hetzelfde rood en wit maar dan van de andere kant van de Maas. Natuurlijk is dat Feyenoord. Fenna komt met al vele jaren met regelmaat op het Kasteel in Rotterdam. De thuisbasis van Sparta en is daar een heuse Kasteeldame geworden.  Als ontspanning luisteren naar de muziek van rapper Ronnie Flex en Maan met de pakkende teksten.


Nam plaats in de dug-out en zat op de bank naast Michelle Viveen en Maureen Stel.
Na afloop terloops op de foto met Faith Parto en Isabel Heinsbroek en zeg nu zelf, wie zou dat nu niet willen. De uitslag goed voorspeld, een oorkonde en de wedstrijdbal met alle handtekeningen van de Berkel speelsters daarop geschreven. Fenna had de middag van haar leven en genoot er zichtbaar van. Zo heeft voetbal ook haar mooie momenten en juist die moeten we koesteren.


Meer beelden van Kasteelvrouwe Fenna ziet u hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten