zondag 13 mei 2018

Berkel II laat de punten liggen bij RCL

De wedstrijd van Berkel in Leiderdorp tegen RCL duurde voor het Berkel van Ronald Lamens tien minuten te lang. Na een goede tweede helft waarbij de kansen op winst er wel degelijk waren leek de ploeg uiteindelijk op een 2-2 puntendeling af te stevenen. Echter het lot bepaalde anders. Twee doelpunten in de laatste fase betekende capitulatie en dat was zuur voor de meiden van Lamens, Treurniet en Van de Kerkhof. De ploeg uit Lansingerland heeft juist de punten vet hard nodig om de nacompetitie te ontlopen. Maar ook een duidelijk verschil in de twee teams. Waar Berkel speelsters moet afstaan aan het eerste elftal zijn het bij RCL juist de herstellende eerste elftal speelsters die na een langdurige blessure met dank ingezet kunnen worden.

Matig duel op het zonovergoten Sportpark De Bloemerd in Leiderdorp tussen de tweede teams van RCL en Berkel. Na een 2-2 stand bij rust werd het uiteindelijk 4-2 in het voordeel van de thuisploeg. Lang zag het daar niet naar uit en een puntendeling lag in die eindfase meer in de lijn der verwachtingen. Echter de bal rond en tien minuten voor het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Henk Roest bepaalde Nikki van Luxemburg met een fraai schot van buiten de zestien de 3-2. Vijf minuten voor tijd mocht Marijke van den Berg plots vrij via het centrum gewoon doorlopen en die bepaalde de eindstand op 4-2 voor RCL.
Berkel in zwaar weer en staat in punten nu gelijk met RCL en ARC. Echter Milou Hoefsloot en coach Ronald Lamens zijn er van overtuigd dat de nodige punten worden binnengesleept om nacompetitie te ontlopen. En het RCL van coach Patrick Kuijpers aan een ware inhaalrace bezig. Zelfs een periodetitel zou nog in het verschiet liggen.

Berkel startte prima in Leiderdorp. In de tweede minuut van het Liza Claessen met een gevaarlijke actie en even later schoot Sandra Welles een vrij trap net naast. Maar het kan verkeren want in de vierde minuut was het Anne den Hartog die het leer hoog in de touwen achter Berkel sluitpost Jennifer Gittling schoot. Vijf minuten later kwam thuisploeg RCL zelfs op een 2-0 voorsprong. Lesley Landweer zette de aanval op en Marijke van den Berg schoot na een aantal slimme bewegingen feilloos raak.

De Leiderdorpse Racing op een riante voorsprong maar Berkel liet wel degelijk goed en opbouwend spel zien. Sabine Visser schoot rakelings voorlangs. Aan de andere kant Jill Sanrodji die aan een rush was begonnen maar niet voorbij Liza Hoekstra kwam. In de 28e minuut schoot Sabine Visser raak.

De aansluitingstreffer voor Berkel een feit. Milou Hoefsloot met de vrije trap die werd onderschept. Echter het leer kwam voor de voeten van de actieve Sabine Visser die slim het leer in de uiterste hoek prikte en gelegenheids doelvrouw Ellis Oort op het verkeerde been zette.

Het tempo zakte en dat speelde Berkel in de kaart. In de 36 minuut kwam de ploeg van Ronald Lamens op gelijke hoogte. Liza Claessen met de fraaie actie en uithaal en opnieuw Ellis Oort op het verkeerde been en dat betekende dat de stand tussen de twee duellerende elftallen weer in balans was.

Berkel was in de tweede helft feller en alerter met in de 53 minuut de kans voor Liza Claessen. Twee minuten later opnieuw mogelijkheden voor Sabine Visser en Liza Claessen. RCL trok het spel met weer naar zich toe. De allerbeste mogelijkheid was voor Marijke van den Berg na een pass van Lesley Landweer.

Leek de wedstrijd in een gelijke stand te gaan eindigen Nikki van Luxemburg dacht daar toch net iets anders over en haalde van ver buiten de zestien vernietigend uit. Het leer vloog over de vingertoppen van doelvrouw Jennifer Gittling hoog in de verste kruising.
Vijf minuten later bracht Marijke van den Berg de eindstand op 4-2. Dwars door het centrum kreeg Van den Berg een vrije doorgang en scoorde fraai.
Berkel probeerde het nog wel en Madelief Maasland kreeg een goede mogelijkheid maar gelegenheids doelvrouw Emma Verdaasdonk zat daar goed tussen.

Berkel verspeelde dure punten en is nog steeds niet veilig in de spannende eindfase van de Tweede Klasse B. ARC verloor in Klaaswaal waarbij nu Berkel, RCL en ARC op gelijke hoogte staan. DSVP uit Pijnacker staat daar nog net een puntje boven. Het grillige verloop van deze competitie een tastbaar feit.
De ploegen aan elkaar gewaagd en winst of verlies vooraf zeker niet voorspelbaar. Maar Berkel met Tara de Boe en Milou Hoefsloot en niet te vergeten coach Ronald Lamens en Gert Treurniet ervan overtuigd dat de nodige punten nog worden gepakt.
RCL pakte in deze periode veel punten en kan zelf nog voor promotie naar de Eerste Klasse in aanmerking komen. Ook nacompetitie maar dan naar boven kijken. Of dat haalbaar is een brug verder maar de verhoudingen in deze competitie liggen wel heel dichtbij elkaar. Een spannend vervolg komt eraan.