zondag 29 april 2018

Pink Moon

Tussen het eerste en laatste kwartier is het altijd volle maan. Dat was vroeger al zo en nu nog steeds. De heldere stralen van de zon worden heerlijk door de maan naar de aarde teruggekaatst. De zon staat vandaag in rechte lijn met de aarde en volgens de oer oude overleveringen is de maan vandaag zuurstok roze gekleurd.


Symbolisch dan met de groei en bloei met frisse zoet getinte kleuren van onder andere phloxen en rododendrons. Dit terwijl het echte -voetbal- gras de kleur groen weer krijgt, de kleur van de hoop. Phloxen of vlambloemen komen van origine uit Noord Amerika in de streken van de Native Indians en daar waren de wetten van de natuur aan de orde.


Sterren stralen in de nacht maar ook op het voetbalveld. Vijf maanden geleden was Jonna Hulshof die ster die onfortuinlijk haar kuitbeen brak. Tijdens volle maan werd het voetje weer op z’n plek gezet. Het herstel vordert volgens verwachting en de eerste voorzichtige trainingen krijgen een aanvang. Nog slechts vier volle maanden te gaan voor het echte acteerwerk op het groene veld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten