zondag 22 april 2018

ARC onderuit tegen RKAVV

Op Sportpark Zegersloot was RKAVV de ploeg die smaakmakend het spelletje voetbal speelde. Fysiek sterk en vanuit een gesloten blok opererend en daar had thuisploeg ARC geen antwoord op. Liep achter de feiten aan en speelde te afwachtend tegen een solide Leidschendamse ploeg. Het werd een simpele 1-3 winst na een 0-1 stand bij rust. RKAVV in veilige haven en moeilijke tijden voor de Alphense Racing die nog de nodige punten nodig heeft om nacompetitie te ontlopen.

Op een zonovergoten Sportpark Zegersloot startte de Rooms Katholieke Aloysius Voetbalvereniging uit Leidschendam Voorburg tegen ARC vol overtuiging. Druk werd gezet en sluitpost Romy Toebosch had handen vol om de inzetten van Claudia van der Hulst en Vreni van Herk te pareren. De Alphense Racing had moeite het spel onder controle te krijgen en de bal rond te spelen. Het werd de lange bal met countervoetbal voor de rood zwarte ploeg van coach Anton Spaan. In de vijftiende minuut een fraai schot van Noortje van Loo die het leer net langs de verkeerde kant van de staander de achterlijn zag passeren.

Een paar minuten later van het Annemein Lukkien met een schot net buiten de zestien. Sluitpost Sterre van der Zalm greep uitstekend in.  De Leidschendamse meiden wilden duidelijk meer en vlak voor de pauze scoorde Michelle Hersmis uit een vrije trap en bracht RKAVV op een verdiende voorsprong.

Na de pauze een duidelijk sterkere rood witte ploeg met de ervaren speelsters Stephanie Groenendijk en Sylvia van Leeuwen. Eensgezind werd de aanval via Francis Koning gezocht. Die inspanningen werden in de vijftigste minuut door Francis Koning beloond en de wedstrijd gespeeld. De Racing kwam nog terug. De aansluitingstreffer werd na een vrije trap van Jaimy Overes door Annemein Lukkien achter Van der Zalm in de touwen gewerkt. Een kwartier voor tijd maakte RKAVV via Romy van der Helm de klus af en scoorde de 1-3.

Bij ARC ontbrak de collectieve overtuiging om toch tegen een hoger geplaatst team punten te pakken. Wel nodig want de Racing zit in de hoek waar de klappen vallen. De directe concurrenten RCL en DSVP wonnen en ARC nog niet veilig om de altijd lastige nacompetitie te ontlopen. Zaterdag treft ARC in Lansingerland Berkel en wie weet wordt er dan wel uit een ander vaatje getapt.