zondag 18 juni 2017

Regio Rijnmond Cup voor Berkel

De Regio Rijnmond Cup is gewonnen door Berkel. De meiden van Cees Kruys veroverden deze fel begeerde trofee verleden week door in de finale Hillegersberg met 3-1 te verslaan.

De spanning maximaal want beide finalisten aasden op de prestige en de grote bokaal met alles wat daar nog bijhoorde.  Berkel kwam goed uit de startblokken en scoorde al vroeg in de finale via Michelle Arbman. Dat gaf rust en zekerheid in het spel van Berkel. De jeugdige Marije Zeillemaker scoorde op fantastische wijze na vijftien minuten spel de tweede treffer. Vlak voor de pauze was het opnieuw Michelle Arbman die de ruststand bepaalde op 3-0 voor Berkel.

In de tweede helft was het Hillergersberg die het spel naar zich toetrok. Immers de fraaie bokaal staat in iedere prijzenkast ruimschoots op de voorgrond. De druk op de Berkel vesting werd opgevoerd en dat leverde een doelpunt op. 3-1 op het scorebord maar Hillegersberg kreeg geen ruimte meer de hechte defensie van Berkel met Eliza Hoekstra aan het roer te verrassen.

Een dikverdiende oeverwinning voor Berkel met 3-1 in een spannende finale. Aanvoerster Eliza Hoekstra mocht vol trots de grote bokaal in ontvangst nemen. Door de winst gaat Berkel wederom een weekend naar Fletcher hotel Victoria in Hoederloo voor een trainingskamp. In de strijd om de Super Cup ontmoet het daar de winnaar van de Provincie Brabant Cup, RSV Nuenen.