zondag 26 maart 2017

Wassenaar geen partij voor Blauw Zwart

Thuisploeg Wassenaar kwam er op het fraaie Sportpark Kerkehout niet aan te pas. Net als trouwens in de voorwedstrijd bij de veteranen ook Blauw Zwart Wassenaar versloeg maar dat was met slechts 3-4.
De Wassenaar coaches Herman Kooijenga en Nico Buijs hadden vooraf al in de glazen bol gekeken en de wedstrijd de revu laten passeren. Wassenaar zou te kort gaan komen tegen de kampioenskandidaat. Voor Jos van der Helm is het binnenhalen van de titel in de Vierde Klasse A het ultieme doel van dit seizoen. Van der Helm zou na deze wedstrijd alle sleutels in eigen hand aangereikt krijgen.

Vanaf het eerste fluitsignaal zette Blauw Zwart Wassenaar onder druk. In de eerste helft met de wind in de rug namen de mannen van aanvoerder Guy van Vliet het heft in handen. Raymond Vosse, Wilmar van der Ham en Stuart Hooymans met mogelijkheden. Doelman Souhaib Benloued hield Wassenaar nog in het duel met opvallende reddingen.

Pas in de tiende minuut de eerste aanval van Wassenaar met Roy van Bentvelzen en Ritchie Vermeulen maar het leverde de mannen van Herman Kooijenga niets op. In de dertiende minuut opnieuw Wassenaar met Jose Lucas en Ahmed Zambib en daar zat doelman Mike van Zonneveld goed tussen. Verschil op alle vlakken, zowel fysiek, technisch als mentaal met Luc van Zelst, aanvoerder Guy van Vliet die Kim Theil de vrijheid boden de score te openen maar verzuimde.

Prima opbouw via Tom van den IJssel en Danny Munier. Een overtreding van Hassan Rezai en Raymond Vosse met de vrije trap die net over de deklat zeilde. Wassenaar werd flink onder druk gezet en Ricardo Over had zijn handen vol aan de beweeglijke Stuart Hooymans. Pas in de 31e minuut mocht Wassenaar via Zambib weer meters maken maar Bas Conradi en Mats de Koning waren achterin heer en meester.

In de tweede helft direct druk van de actieve Stuart Hooymans. In de 48e minuut kreeg Wassenaar het leer niet weg en kopte Stuart Hooymans Blauw Zwart naar een dik verdiende voorsprong. Maar nog belangrijker de druk die voor Blauw Zwart helemaal van de ketel was. In feite de beslissing van het duel want Wassenaar kon geen vuist maken tegen deze kampioenskandidaat.

In de 49e minuut scoorde Wilmar van der Ham maar buitenspel werd geconstateerd.
Aanvoerder Guy van Vliet maakte aan alle onzekerheid in de 64e minuut een einde en scoorde beheerst op aangeven van Stuart Hooymans de 0-2.
Wissels werden ingebracht bij de twee strijdende kemphanen en in het laatste kwartier bracht de eenzijdige wedstrijd toch nog wat spektakel.

Hilariteit in de 78e minuut toen Ricardo Over duidelijk voor het vele publiek het leer met gestrekte arm van de doellijn wegsloeg. Dat feit werd niet waargenomen door leidsman De Groot uit Pijnacker. Die stond precies in lijn en dacht dat de doelman het leer had weggeslagen. De Groot had het niet kunnen zien en dacht na afloop dat doelman Souhaib Benloued die actie deed. Eén minuut later mocht Roy Bentvelzen het veld verlaten na de tweede gele kaart in de sportieve maar fysiek sterke tweekamp

Een paar minuten later werd coach Herman Kooijenga weggestuurd vanwege een opmerking aan het adres van de leidsman. En de net in het veld gekomen Max Meijer mocht na een charge op 6 ook direct rechtsomkeert maken. Wassenaar met negen man  met in de laatste minuut de actie op rechts van Ilias Assebban die net buiten de zestien werd aangetikt door Max Gräber maar heel slim binnen de zestien viel. De elfmetertrap werd door goaltjesdief Adrian Koziel onberispelijk ingeschoten.

Een dik verdiende overwinning voor Blauw Zwart op Sportpark Kerkehout tegen Wassenaar. Met 0-3 was de score in feite te mager  en had de ploeg van coach Jos van der Helm al in de eerste helft ruim op voorsprong moeten komen.
Doelman Mike van Zonneveld van Blauw Zwart was dolblij met de nul en stak dat niet onder stoelen en banken. Voor Wassenaar opnieuw geen punten en Blauw Zwart blijft in de race om de titel.