zondag 25 oktober 2015

SVS nonchalant in de afwerking

Sport Vereniging Schollevaar redde het niet om in de KNVB Districtsbeker WVC te verslaan. De ploeg uit Kaag en Braassem won met 2-1 na een 1-1 ruststand.

De beginfase was voor de ploeg uit Capelle aan den IJssel die beter uit de startblokken kwam. Creëerde direct al mogelijkheden maar het leer wilde er niet in. Goed werk van Marcela Cabrera en aanvoerster Anouk Angkotta maar Felicia Farhad Sedighi was niet alert genoeg om in die eerste fase al een slag te slaan. Kreeg er toch een aantal maar daar putte ook de Weteringse Voetbal Combinatie de kracht uit om wat terug te doen. Sandy van de Water kreeg de kans voor een leeg doel maar ook daar problemen om tot scoren te komen.
In de 13e minuut kwam SVS op een verdiende voorsprong. Verkeerd uitverdedigen ging hieraan vooraf en Dounia el Biar schoot koelbloedig met een droge knal het leer in de touwen.

WVC kwam goed terug en kreeg een uitgelezen mogelijkheid via Madieke Zaad. Sluitpost Daphne Prins zat daar nog goed tussen. Maar in de 34e minuut kwam volkomen terecht thuisploeg WVC langszij. Doelpuntenmaakster was Merel van den Eshof die koelbloedig scoorde en de partijen in balans bracht.

In de tweede helft een gelijk opgaande strijd waarbij SVS toch teveel mogelijkheden liet liggen. En als zo vaak valt het doelpunt dan altijd aan de andere kant. WVC scoorde in de 68e minuut via een doelpunt van aanvoerster Madieke Zaad en bekert verder.