zondag 27 september 2015

SVS sprankelend naar eerste overwinning

De SVS-vrouwen speelden tegen Smerdiek een ijzersterke partij op Sportpark Schenkel.
Het collectief zegevierde in een uitstekende wedstrijd waarin wel degelijk de meiden uit het Zeeuwse Sint Maartensdijk ook kansen kregen. Vooral in het eerste deel een spannend duel die alle kanten uit kon gaan.

SVS opende sterk en kwam na een kwartier spel op een verdiende 1-0 voorsprong via een doelpunt van Elsa Pinto. Smerdiek herpakte zich en bepaalde twintig minuten lang het spelbeeld. Creëerde diverse mogelijkheden maar slecht één daarvan werd benut. Naomi van Mierlo de doelpuntenmaakster voor de ploeg uit Zeeland. Vlak voor de pauze kwam SVS weer terug in het spel en scoorde aanvoerster Anouk Angkotta de 2-1.

Na de pauze een gelijk opgaande strijd maar in de 52e minuut een misverstand achterin bij Smerdiek. Het leer kwam plots voor de voeten van Felicia Farhad Sedighi en die wist daar wel raad mee en schoot dit buitenkansje in.

Een 3-1 voorsprong voor SVS en de wedstrijd was in feite gespeeld. SVS controleerde en speelde nu vrij en zonder enige druk het leer via links en rechts sprankelend rond.
In de 75e minuut weer die snelle Felicia Farhad Sedighi die met fraaie bewegingen zich knap vrij speelde en de bal in de voeten schoof van Anouk Angkotta die uiterst beheerst en koelbloedig scoorde. Drie minuten later een herhaling van feiten en opnieuw Anouk Angkotta die haar derde doelpunt van de middag scoorde.
Smerdiek kwam via de wilskracht van Anne Hage in de 85e minuut nog op 5-2 maar in de 89e minuut was het opnieuw Felicia Farhad Sedighi die mocht scoren. De 6-2 een feit en de eerste drie punten voor SVS in een prima duel.

Aanvoerster Anouk Angkotta van SVS was natuurlijk de grote vedette van de middag op Sportpark Schenkel. Scoorde maar liefst drie keer en dat straalde Angkotta uit met een glimlach van oor tot oor. Was zichtbaar erg blij en dat mag uiteraard. ‘We hebben nu eindelijk punten gepakt. Daarnaast en misschien wel het belangrijkst stond er een ploeg die als eenheid voor resultaat wilde gaan’, aldus de aanvoerster van SVS. Wijze woorden van de jonge dame met een prima analyserend vermogen. Haar team won verdiend en de collectiviteit zegevierde met soms sprankelend voetbal.