zaterdag 12 april 2014

IJzendijke kampioen!!!

IJzendijke is de trotse kampioen van de Tweede Klasse B. Brielle werd met 7-2 verslagen. IJzendijke zet met dit ultieme resultaat de vrouwenvoetbalsport in Zeeuws-Vlaanderen helemaal op de kaart.

IJzendijke Kampioen!!

Echt spannend was het duel tussen IJzendijke en Brielle niet want de meiden wisten al wat RCL had gedaan. Maar er was strijd en beleving want de Tieke meiden wilden voor het trouwe thuispubliek wel degelijk wat op het menu zetten. Zenuwen waren dus niet aan de orde en vooraf slechts één enkel puntje nodig om het kampioenschap binnen te slepen.

Het ere-metaal voor kampioen IJzendijke

Mijmerend vooraf in de bestuurskamer van IJzendijke met coach Ronny van Poucke die vanmorgen al heel erg vroeg wakker was en niet meer in slaap kon komen.  Denkend aan een jaar geleden want ook toen had het blauw-witte team immers ook aan één enkel puntje voldoende. Dit seizoen is de ploeg onder de bezielende leiding van strateeg Ronny van Poucke verder gegroeid en stabieler geworden.

Na afloop sprak IJzendijke voorzitter Erik van Buren de talrijke aanwezigen toe. Gaf een overzicht over het ontstaan van deze niet onbelangrijke tak van de vrouwenvoetbalsport van de voetbalvereniging IJzendijke. Glashelder voor een club die aan de weg timmert. Namens de KNVB waren aanwezig Betty Schelle, Cerano Bakker en Willy Spinnewijn. Gezamenlijk overhandigde de vertegenwoordigers van de KNVB de speelsters en de complete technische staf de versierselen die behoren bij deze prestigieuze titel.

Vertegenwoordigers van de KNVB. Van rechts naar links Betty Schelle, Cerano Bakker en Willy Spinnewijn.

De kroon op het werk van de vele vrijwilligers die juist de vrouwenvoetbalsport in Zeeuws-Vlaanderen een warm hart toedraagt. Felicitaties voor het bestuur van IJzendijke, de technische staf en begeleiding en natuurlijk alle meiden waaronder ook Lora van de Hemel die nu ver weg is voor studie maar die niet vergeten werd.
Een feest op de andere kant om van te smullen en het was nog lang onrustig in Zeeuws-Vlaanderen.


Beelden van de wedstrijd tussen IJzendijke en Brielle ziet u hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten