zondag 20 april 2014

Coach Ronny van Poucke weg bij IJzendijke

Voor de meiden van IJzendijke stond jarenlang steevast voor de dug-out strateeg Ronny van Poucke. De trainer zou aan het einde van het seizoen stoppen bij de club die het vrouwenvoetbal in Zeeuws-Vlaanderen op de kaart heeft gezet. Ronny van Poucke heeft echter afgelopen week aangegeven zijn functie per direct te beĆ«indigen. 
Dit besluit heeft zijn redenen maar toch blijft dit een voldongen feit. Van Poucke heeft IJzendijke naar de Eerste Klasse gebracht en ook dit resultaat blijft een vaststaand gegeven.

Ronny van Poucke ontving verleden week uit handen van Cerano Bakker van de KNVB de versierselen welke bij dit kampioenschap horen.
 
Verleden week vreugde en euforie bij het binnenhalen van de titel en nu een team zonder Van Poucke. Dit uiteraard niets ten nadele van Henk Ottens, die nu voor de groep staat.
Ronny van Poucke was een groots professioneel voetballer en maakte als speler faam bij Anderlecht. Won diverse landstitels, twee keer de Belgische beker, twee maal de Europa Cup voor bekerwinnaars en de Supercup.
Als trainer vierde hij verleden week zaterdag zijn eerste titel als trainer en coach. Zijn sterke punten zijn zeker en vast het strategisch positioneringspel en dat voetbal meer is dan techniek alleen. Een markante persoonlijkheid met sterke strategische kwaliteiten die de vrouwenvoetbalsport en dan met name in Zeeland prima op de kaart heeft gezet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten