zondag 2 maart 2014

SteDoCo komt te kort tegen Oranje Nassau

Een opvallende voetbalmiddag in Hoornaar met SteDoCo tegen Oranje Nassau. Vooraf een gesprek met de sympathieke assistent coach Manuel Langendoen van SteDoCo. Die sprak over een typische Hoornaarse middag doelend op het altijd grillige weer in dit deel van het Zuid Hollandse Groene Hart. Dat klopte helemaal want regen, wind en opvallende luchtpartijen maar ook zon zijn zo de typische effecten die heel tastbaar in het weidse land aanwezig zijn. Ook zaterdag een vaste prik. 

Marian Meijer van Oranje Nassau haal vernietigend uit tegen SteDoCo.

Coach Tjeerd Sterngholt met Marian Meijer.

Opvallend de inzet van Marian Meijer aan Groningse kant. Een bekroning voor haar werk kwam pas vlak voor tijd tot stand.  Meijer scoorde uit een fraaie vrije trap de allesbeslissende 1-3.  De deur stijf op slot. Dit ontging coach Tjeerd Strengholt niet en complimenteerde terecht na afloop.

Cindy Karsdorp van SteDoCo in duel met Nathalie Korthai van Oranje Nassau

Maar thuisploeg SteDoCo probeerde het op inzet en karakter maar schoot te kort tegen een controlerend Oranje Nassau. En het hele kleine beetje geluk ontbrak het rood-zwarte team. De Groningse formatie was technisch en tactisch de betere ploeg op de klei en speelde het spel slim. Oranje Nassau de trotse koploper van de Hoofdklasse Zaterdag en dat doet goed in het Groningse.

Voor de meiden van coach Jannie Timisela wordt het onderin dringen geblazen. De neerwaartse spiraal moet doorbroken worden. Het vaste vertrouwen in eigen kunnen dient weer als sportief effect door de aderen van de speelsters gaan stromen. Nu is het nog niet te laat maar de klok tikt onverbiddelijk verder.


Oranje Nassau voert na winst bij SteDoCo Hoofdklasse aan

Geen opmerkingen:

Een reactie posten