zondag 16 februari 2014

FC Twente door naar kwartfinale KNVB-beker

Bijna lukte het de Leiderdorpse Racing om weer in de beginfase een bres te slaan in het KNVB bekerduel tussen RCL en FC Twente. Marijke van den Berg en Stephanie Valk waren er wel heel dichtbij. Landskampioen bij de profs FC Twente was uiteraard gewaarschuwd maar het verschil in voetballend vermogen lag nu wel heel erg ver uit elkaar.

Het leer schoot onder RCL doelvrouwe Koorevaar door. Twente aanvalster Emilie Fillion komt daarbij in contact met Koorevaar.

Mooie tempoversnellingen en vooral de bal het werk laten doen. De doelpunten kwamen op naam van Jill Roord (0-1) en Danique Kerkdijk (0-2) voor de pauze. Na de thee was het opnieuw Jill Roord voor de 0-3. Verder scoorden Marlous Pieëte en Larissa Wigger voor de ploeg van coach Arjan Veurink die de eindstand van 0-5 op het scorebord deed prijken.

Larissa Wigger brengt FC Twente op een 0-5 voorspong in het KNVB bekerduel tegen RCL. Sluitpost Denise Koorveraar en Ramona van der Harst zijn volledig kansloos.

FC Twente speelde het spel eenvoudig maar met een hoge dosis van effectiviteit.  Daar kon Topklasser RCL met alle goede bedoelingen ten spijt niets tegen aanvangen. Met attractieve tempoversnellingen om op bepaalde momenten genadeloos te profiteren van de gecreëerde mogelijkheden. 

Efficiënt spelend Twente wipt RCL uit KNVB-beker 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten