zondag 14 april 2013

Winst voor RCL tegen SteDoCo in uitstekend duel

Wervelende voetbalshow bij RCL tegen SteDoCo

Wat een fraaie propaganda voor het vrouwenvoetbal op het allerhoogste amateurniveau. De ploegen van RCL en SteDoCo tekenden voor deze sportieve en attractieve voetbalwedstrijd. Het werd 6-1, wel een beetje geflatteerd, alhoewel ook de Racing vooral in het tweede deel slordig met de mogelijkheden omging. Goed voetbal en in die beginfase mogelijkheden voor beide teams. De ploeg uit Hoornaar was al gedegradeerd uit de Topklasse maar liet wel even zien dat dit een vergissing moet zijn. Natuurlijk wordt de ploeg van coach Jannie Timisela achtervolgd door de vele blessures waarbij zelfs een beroep moest worden gedaan op jeugdspeelsters die overigens wel prima werk lieten zien. Maar vanwege het feit dat de Hoornaarse formatie wilde voetballen bood dit de Leiderdorpse Racing veel ruimte in dit open duel. Sanne Brand en Lotte Coerts kregen mogelijkheden in die beginfase om wel degelijk te scoren. Daarna nam het team van coach Barry Sikking het heft in handen en voerde de regie van dit aantrekkelijke duel.

Renate Vos van SteDoCo heeft het moeilijk tegen Sandy van de Water, de wervelwind  van RCL.
Doelvrouwe Joëlle de Bondt van SteDoCo redde een aantal keren bijzonder fraaiStephanie Hartogs wist niet wat haar overkwam. Ze scoorde zowaar en dat was wel heel erg lang geleden. Hartogs valt in de handen van aanvoerster Marcha Duijkers die in de wedtrijd tegen SteDoCo ook scoorde.

De doelpunten voor de thee werden gescoord door Samanta Stojanovic, Drita Celaj en Sandy van de Water. In de tweede helft bracht Lotte Coerts van SteDoCo eerst de stand op 3-1. Het vervolg was weer voor de meiden van Barry Sikking die scoorden via Marcha Duijkers, Stephanie Hartogs en Madieke Zaad. Een verdiende overwinning voor de ploeg van Sikking. Dat zeker maar SteDoCo bleef vechten voor iedere meter en creëerde veel mogelijkheden.
Een uitstekend duel tussen RCL en SteDoco waarbij het Leiderdorpse RCL niet voor niets liet zien aanspraak te willen maken op de fel begeerde tweede plek op de ranglijst in de Topklasse. Coach Barry Sikking glimlachte van oor tot oor en was bijzonder tevreden over het vertoonde spel en dankte na afloop zijn meiden voor deze prima prestatie.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten