zondag 7 april 2013

Efficiënte 2-0 winst van RCL tegen Oranje Nassau

Evenwichtig RCL stuurt Oranje Nassau met lege handen huiswaarts

Stabiel en uitgebalanceerd won RCL van Oranje Nassau. Het team van Barry Sikking kreeg ook in dit duel geen doelpunt tegen en maakt aanspraak op in ieder geval de derde plek in de Topklasse. Zo mogelijk nog de tweede plaats maar heeft dit niet in eigen hand.
Het was prima voetbal van zowel de Leiderdorpse Racing alsmede het Groningse Oranje Nassau wat werd voorgeschoteld. Snel en attractief waarbij Oranje Nassau een aantal goede mogelijkheden kreeg.

RCL - Oranje Nassau

Het was absoluut de verdienste van de verdediging van RCL welke tot drie maal toe een Groningse inzet van de doellijn weghaalde. Linda van der Helm, Sandy van de Water en Ramona van der Harst waren daarmee de hoofdrolspeelsters. Lesley Landweer scoorde in de zevende minuut de 1-0 voor RCL.

RCL - Oranje Nassau

In de tweede helft zakte het spelpeil wat weg maar de meiden van coach Tjeerd Strengholt namen geen genoegen met een verlies. Marian Meijer, Ilse Meekma en Leonie van der Velde liepen zich vast of werden alsnog ingehaald door de langbenige Lenie Mendes Fernandes die met Lindsay de Zwart, Marcha Duijkers en Linda van der Helm de boel dicht timmerde.

RCL - Oranje Nassau

In de 71e minuut maakte Samanta Stojanovic aan alle onzekerheid een einde en schoot de 2-0 in de touwen. Een fraaie actie alhoewel sluitpost Lotte Wiekamp heel ongelukkig het veld per brancard moest verlaten met een zware blessure aan het onderbeen. RCL won volkomen verdiend en Oranje Nassau leverde strijd voor iedere meter. Maar de ploeg van coach Tjeerd Strengholt staat absoluut te laag genoteerd op de ranglijst. Maar dat ene kleintje beetje geluk werd ook in Leiderdorp de Groningse meiden niet gegund.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten