zondag 28 april 2013

Eensgezindheid troef bij Wartburgia

Wartburgia, de uitzonderlijke kampioen van de Hoofdklasse

De evenwichtigheid bij de vrouwen van het Amsterdamse Wartburgia steekt er met kop en schouder bovenuit. Het team van Carola van der Laan kampioen van de Hoofdklasse Zaterdag en promoveert na een afwezigheid van twee jaar weer terug op het allerhoogste amateurniveau. De Topklasse is bereikt na een moeizame maar wel verdiende 2-3 overwinning in Ridderkerk op RVVH. Deze wedstrijd was de apotheose van het seizoen, de absolute ontknoping van een heel seizoen keihard werken.

Wartburgia kampioen in de Hoofdklasse en de champagne vloeide rijkelijk
Een trotse Gerda Edelman met de fraaie schaal.

Maar ook het tweede team timmert danig aan de weg in de Tweede Klasse. Hier geen kampioenschap maar wel de nacompetitie om een plek in de Eerste Klasse te veroveren. Eensgezind en harmonieus waren die meiden aanwezig in Ridderkerk om het keurkorps aan te moedigen en schreeuwden hun kelen schor.


Ook de bloemen en de fraaie ingegraveerde schaal die aanvoerster Gerda Edelman in ontvangst mocht nemen was het initiatief van deze groep meiden. Een schitterende geste van die groep die wellicht voor nog meer feest in Amsterdam kunnen zorg dragen. Collectief naar de top is dan ook terecht de slogan bij Wartburgia.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten