zondag 7 april 2013

Jodan Boys RCL verdiende geen winnaar

Jodan Boys RCL blijft volledig in balans (1-1)

Het degradatieduel tussen Jodan Boys en RCL eindigde gelijk met 1-1. Geen van de beide teams maakten aanspraak op de overwinning. Het Goudse Jodan Boys kreeg de best uitgespeelde mogelijkheden maar ook RCL kreeg kansen. Na een goede start zakte het duel weg om vooral geen tegentreffer te moeten incasseren.
In de 74e minuut kwam RCL op voorsprong na een vrije trap van Ilse Baak welke niet goed werd verwerkt door sluitpost Samantha Captein van Jodan Boys. De jonge Malu Postel kwam uit het niets en scoorde voor de Leiderdorpsen.

Jodan Boys - RCL

In de 88e minuut kwam Jodan Boys dan toch volkomen terecht op gelijke hoogte. Verkeerd wegwerken in de Leiderdorpse achterhoede deed de bal voor de voeten van aanvoerster Berni van der Lecq vallen en die aarzelde geen moment. Haalde venijnig uit en schoot het leer in de uiterste hoek in de touwen achter Hogenboom.

Het gelijke spel een juiste afweging van de wapenfeiten waarin angst om te verliezen de grootse gemene deler was. De twee ploegen kunnen absoluut beter presteren maar lieten alleen in die beginfase van dit degradatieduel het echte voetbal zien. Moeilijke tijden breken aan voor deze twee kemphanen die hoognodig punten nodig hebben om degradatie te ontlopen.