zondag 2 december 2012

Henrique, de Che van de Lage Landen

December 2012 moet een bij uitstek feestelijke maand worden voor Henrique en Zoila. Terug van weggeweest uit verre oorden om zich wellicht definitief in ons kleine Nederland te vestigen. Los Países Bajos waar Henrique zeker geen onbekende is, maar indertijd een keuze maakte om als vagabundo met caballos de fuerza las carreteras explorar el mundo. De wereld ontdekken als in een spannende jongensdroom met zijn imposante truck, die beschikt over de noodzakelijke paardenkrachten. Kwam met regelmaat uit verre landen weer terug maar vond zijn felicidad in West Indië.

Henrique, de Che van de Lage Landen heeft zijn El Dorado gevonden

Trad in de voetsporen van Christopher Columbus, die de ontdekker was van Isla Juana, het huidige Cuba. De rijke historie met Diego Velásques de Cuéllar en Hernándo Cortez laten we nu even voor wat het is maar Henrique weet er alles over te vertellen. Op de hoogte van alle feiten die zich vroeger hebben afgespeeld maar ook in het hedendaagse op het gebied van de Haagse politiek waar Henrique een zeer uitgesproken en duidelijke mening over heeft.

Actueel voor dit moment is dat Che Henrique de conquistador van Zoila is en zijn eigen Castilla del Oro gevonden heeft in Los Países Bajos.
Het eigen vertrouwde thuisland Nederland waar hombre de monasterio Henrique zijn optrekje volledig op orde heeft gemaakt. Hij is er helemaal klaar voor en heeft zijn werk als kwartiermaker prima volbracht.
Het El Dorado lijkt te zijn gevonden voor Henrique en Zoila en we zullen de gelukzoekers de komende maand blijven volgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten