zaterdag 12 oktober 2024

Vliegende zilte storm bij Muzee

Wat een spontane ontmoeting langs de lijn van een hockeyveld al niet teweeg kan brengen. Een unieke samenwerking dat z’n weerga niet kent. Inspiratie opdoen uit de collectie van Muzee Scheveningen de basis met als resultaat volledig eigentijdse werken van het Haagse kunstenaarscollectief van Atelier De Kunstvlieg.

Een uitzonderlijke tentoonstelling ‘Atelier De Kunstvlieg X Muzee’ waarbij de creativiteit van de deelnemers van Atelier De Kunstvlieg ervan afdruipt. Kunstenaars met een beperking die zich ieder op een eigen manier lieten inspireren om het reilen en zeilen van het vissersdorp Scheveningen van vroeger creatief weer te geven. Grote en kleine objecten met een diversiteit aan technieken en intens sprekende kleuren. Van mozaïek tot papier met schelpen geven onomstotelijk de verbinding weer van ieder kunstwerk met altijd een eigen markant verhaal.
Veel belangstelling vrijdagmiddag 11 oktober tijdens de feestelijke opening van de expositie. Conservator Madelène Donkerwolke liet een aantal kunstenaars aan het woord in het sfeervolle monumentale onderkomen van Muzee, waarbij het cultureel verbinden altijd de boventoon voert.   

De expositie ‘Atelier De Kunstvlieg X Muzee’ is te zien in Muzee Scheveningen, Neptunusstraat 90-92 te Scheveningen. Openingstijden van 11.00 uur tot 17.00 uur op woensdag tot en met zondag. Deze expositie loopt tot en met 5 januari 2024. 

Voor meer informatie over het Museum Muzee klikt u hier.

Informatie over over Atelier De Kunstvlieg ziet u hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten