zondag 6 oktober 2024

Pupil Mayra wijst ARC de juiste weg

Pupil van de Week bij de wedstrijd tussen ARC en IJsselmeervogels was Mayra. Het zonnestraaltje met sterallures en dat mag best gezegd worden. De 10-jarige met de blauwe kijkers en de kuiltjes in de wangen weet wat ze wil. Straalt een duidelijke wilskracht uit want Mayra wil niets liever dan prof voetbalster worden. Een lange weg te gaan maar dat weet de slimme meid als geen ander. Lieke Martens haar voorbeeld en tel daarbij op de techniek van Frenkie de Jong en Kylian Mbappé en dan weet je wat Mayra in huis heeft. Als voetbalster door blessures dan toch niet lukt is onderwijzeres een prima alternatief.
Kwaliteit dus waar het om draait en Mayra liet dat wel ff vet cool zien. En die grote meiden stonden vol verbazing te koekeloeren. Vanaf de middenstip heerlijk slalommen om eerst tegen de staander te schieten om vervolgens in tweede instantie IJsselmeervogels doelvrouw Jonne Odding te passeren.
Wat een klasse zeg en als we later aan haar vragen naar het schot op de paal is de reactie ‘dat je toch wel spannend moet houden’. Nou, daar kunnen we het dus mee doen terwijl coach Janet Griffioen direct al belangstelling heeft om haar op korte termijn aan de selectie toe te voegen. In ieder geval stippelde Mayra met haar mooie vlecht wel de juiste route uit voor die grote meiden. Vooraf gevraagd naar de eindstand van het duel en dat was ook al een vooruitziende blik. Het startte met een 1 tegen 0 naar een 3 tegen 0 om uiteindelijk uit haar glazen bol toch de 6-0 neer te zetten. En dat klopte als een bus.
Zit in groep 7 van Basisschool Vianova en heeft het daar prima naar haar zin bij juf Marjoleine. Volgens de jonge dame is de juf streng maar wel heel erg lief. Daarbij komt dat de juf ook voetbaltrainster is en dat geeft uiteraard ook een klik. De leukste lessen zijn taal, spelling en uiteraard sport.
Het gezin bestaat uit papa Erik, mama Rosanne en zusje Nomé. We zijn er inmiddels wel achter dat mama het lekkerst kookt. De kleine meid is daar heel duidelijk over. Een echt natuurtalent met hele smaakvolle en gezonde gerechten. Papa doet er niet voor onder maar het is allemaal iets simpeler maar wel heel erg lekker en vooral knapperig. Daar kunnen we het mee doen en die grote meiden zijn daar best voor te porren. Dus wie weet staan die binnenkort wel bij je op de stoep.
Real Madrid haar favoriete ploeg bij de profs en bij de amateurs zijn dat de ARC-vrouwen. De hobby’s zijn voetbal, gamen en buiten spelen. Bovendien schrijft Mayra verhaaltjes. Het liefst een beetje enge griezelige storys. En dat komt goed uit met Halloween aan het eind van deze maand.
Mayra is dol op pizza en ja hoor ook daar is er bij die slimme meid geen speld tussen te krijgen. ‘Niet gezond maar wel lekker’. Mayra had de middag om van te dromen en zijn reuze benieuwd of het ook in een van haar boeken wordt vermeld. Scoorde opvallend en zat heerlijk in de dug-out naast niemand minder dan Tess Overbeek. En ja, zeg nu zelf dat zou iedereen wel willen. Na afloop terloops nog even met aanvoerster Maria Mac Lean en Shemaine Verkleij op de gevoelige plaat. Kreeg vervolgens alle versierselen overhandigd die bij deze prestigieuze titel horen en had een middag om in te lijsten.   Meer beelden van Mayra ziet u hier
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten