zondag 11 december 2022

Pupil Anna opgenomen in selectie

Pupil Anna mag iedere wedstrijd van de Berkel vrouwen aanwezig zijn. In de eerste plaats om te scoren maar daarnaast geeft Anna haar helderziende blik op het spelletje voetbal. Vooraf keek de kleine meid in de glazen bol en gaf toch wel mooi even de juiste uitslag door. Het zou 2-0 gaan worden en dat gebeurde dan ook.
Een prachtige outfit compleet met sjaal in de clubkleuren met vervolgens een schitterende rush en iedereen van de studentes uit het verre Groningen op het verkeerde been. Ook doelvrouw Nikki Mijdendorp werd vol overgave gepasseerd door supertalent Anna. Dat was pure klasse van de 7-jarige Anna die in de ochtend haar eigen team ook al naar de overwinning loodste. Het werd een 4-1 overwinning tegen aartsrivaal TOGB. Als verdedigster in haar elftal kreeg ze nog wel twee hele goede mogelijkheden om het van afstand te proberen. Vandaar ook dat coach Sanne Dekkers Anna wel wil opnemen in de selectie.
Maar er is meer want de jonge blonde met de blauwe kijkers zit in groep vier van de Prins Johan Friso basisschool. Heeft het daar reuze naar haar zin bij juf Demi. Het toeval wil dat juf Demi nu ook heel toevallig de aanvoerster is van de Berkel vrouwen. Volgens de kleine meid kan juf Demi best streng zijn maar geeft wel goede uitleg. Kijk Anna, daar scoor je weer vette punten mee bij de juf. De leukste lessen zijn spelling en rekenen. Enne voetbal is haar lust en leven. Wil dan ook dolgraag profvoetbalster worden.
Als dat om de een of andere reden niet lukt dan wil Anna molenaar worden. Een vet cool beroep volgens de kleine meid die wel degelijk weet wat ze wil. Weet als geen ander hoe een molen werkt maar wil wel uitsluitend op een korenmolen aan de slag.
Haar broer, die luistert naar de naam Sam, is inmiddels tien jaar jong. Papa Stefan is ook al zo’n echte CVV-coryfee en in de vertrouwde keuken tovert hij de heerlijkste gerechten op tafel. ‘En dat wel degelijk gezond hoor’. Zelf geeft Anna aan dat ze wel degelijk een voorliefde heeft om zo af en toe pizza, patat en poffertjes te eten. Daar is uiteraard niets mis mee maar om een echte prof voetbalster te worden komt er meer om de hoek kijken bij de voeding.
We kwamen erachter dat mama Joke wel het lekkerste kookt met de inmiddels befaamde groentesoep en de speculaas koekjes. Maar papa doet er niet voor onder en zo hoort het nu eenmaal. Heeft inmiddels al twee trouwe vriendjes maar als hobby is het echt voetbal en nog eens voetbal, buitenspelen en knutselen met lego is haar ook al op het lijf geschreven. Berkel is haar favoriete team en bij de mannen Feyenoord. Heeft een zwak voor doelmannen en heeft Justin Bijlow en Andries Noppert op een voetstuk staan. Daarnaast op enige afstand en ja, hoe kan het ook anders, Demi Verlangen als favoriete speelster.
Pupil Anna had de middag van haar leven en stond helemaal in de schijnwerpers. In de dug-out met de Berkel kanjers onder een warme deken en op de foto met juf Demi en Isabel Heinsbroek. Nou dat zou iedereen wel willen en je vriendinnen zullen daar wel stinkend jaloers op zijn. Maar dat is alleen voor de Pupil van de Week. Het was in een woord genieten en dat neemt niemand haar meer af. Meer beelden van de Pupil van de Week ziet u hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten