zondag 27 november 2022

Pupil Merel slaat gretig toe

Pupil van de Week bij de wedstrijd in de Hoofdklasse vrouwen tussen Berkel en RCL was Merel. Een opvallende jonge dame die er echt zin in had. Met haar blauwe kijkers wil het 9-jarige talentje niets liever dan profvoetbalster worden.
En eerlijk gezegd heeft de linksbenige Merel die souplesse wel in huis. Want wervelend liep de kleine meid door de vijandige verdediging en passeerde RCL-sluitpost Hannah van den Heuvel. Dat was gewoon grote klasse van de spits die trouwens in de ochtend met haar team ook al tweemaal scoorde. Coach Sanne Dekkers van de grote meiden was onder de indruk en wie weet speel je binnenkort wel bij de grote vrouwen. Merel voorspelde trouwens ook de winst van Berkel.
Leren kan ze als de beste en het regent tienen op haar cijferlijst. Heeft het op de Prinses Màximaschool reuze naar haar zin. Zit in groep 6 bij juf Amanda en die is volgens Merel heel erg leuk, aardig en bovenal behulpzaam.
Rekenen en gymnastiek de leukste lessen maar voor Engels valt het cijfer 7.7 tussen al de tienen wel op. Want papa Reinier en mama Angelique spreken altijd Engels om vliegtuigen naar de juiste landingsbaan te loodsen. Broertje Luuk maakt het gezin compleet en ook hij speelt uiteraard bij Berkel.
Haar allergrootse hobby is voetbal, voetbal en nog eens voetbal. Tja, prof worden is nog een lang traject maar coach Sanne Dekkers weet je te vinden. In de spaarzame vrije tijd luistert Merel graag naar de muziek van de Britse singer-songwriter Ed Sheeran.
Eet steevast een maal per maand zo’n heerlijke hamburger van McDonald’s maar spinazie, snijbonen en broccoli gaan er bij de kleine meid wel in. Specifiek als de gerechten door mama Angelique op tafel worden getoverd. Want moeders kookt het allerlekkerst met heerlijke kruiden die alles zo smaakvol maakt. Dat is echt smullen en het water loopt al uit de mond. Papa Reinier doet trouwens niet onder want de frieten van Reinier geven nog veel meer plezier. Vet cool uiteraard zo’n pappa.
Merel had de middag van haar leven. Mocht de toss verzorgen van scheidrechter Cor Veerman en zat heerlijk in de dug-out tussen al die grote kanjers van Berkel. Ging op de foto met Isabel Heinsbroek en met haar favoriete elftal. Dat zijn de Berkel vrouwen uiteraard want zo is het wel. De mannen van het Amsterdamse Ajax staan ook stuk voor stuk ook bij haar op het lijstje. Een echte voetbalfan dus en kreeg alle versierselen overhandigd die bij deze titel horen. Voor Merel een middag om niet snel te vergeten. Meer beelden van Pupil van de Week Merel ziet u hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten