zondag 14 mei 2023

De appel valt niet ver van de boom

Pupil van de Week bij het duel tussen Berkel en Klarenbeek was talentje Marit. Een kleine jonge dame met opvallende kijkers die weet wat ze wil bereiken. De achtjarige Marit speelt bij de jongens die haar heel subtiel laten kennismaken met de trucjes van het voetbalspel. En dat was te zien want ze zorgde er wel voor dat er werd gescoord. Ze liet die grote meiden wel ff zien hoe dat moet. Goed doorgaan en lef hebben om vervolgens het leer in het net te schieten. Staat in haar team in de spits en scoort dus met regelmaat.
Zit in groep 4 van de Prins Johan Friso basisschool en doet het goed bij de juffen Mariska, Edith en stagiaire Demi. De leerkrachten krijgen van Marit hele goede cijfers. De een is iets strenger en de ander geeft wat meer uitleg maar het zijn plussen. Zo hé, daar scoort Marit toch weer mooi vette punten mee. De leukste lessen zijn trouwens rekenen, gymnastiek en spelling.
Wil dolgraag profvoetbalster worden en weet als geen ander dat de weg naar dat doel lang is. Als dat om de een of andere reden niet lukt wil Marit juf worden. En dat houdt in ook veel leren.
Mama is Corine die in het verleden ook in het keurkorps van Berkel speelde. Corine was een kei van een verdedigster die zich gewoonweg niet liet passeren. Nou dat karakter heeft Marit dus van geen vreemde. Papa luister naar de naam Andre en grote broer Lucas is ook al zo’n kanjer. Marit met haar stralende groen, blauw gele ogen eet het liefste Pokébow met rijst, boontjes, komkommer, tomaat en kip. Papa Andre is een echte topper in de keuken en mama Corine kan dat ook wel maar haar kwaliteit is het bakken van pannenkoeken. Die zijn echt ‘superlekker’ volgens de kleine meid en dat bakken gaat ze binnenkort ook leren.
Profvoetballers eten gezonde kost en Marit eet zelf graag andijvie en boerenkool maar dan wel meer als stamppot. Natuurlijk ook wel eens frieten en pizza maar dat moet kunnen nietwaar. De hobby’s van Marit zijn voetballen, buiten spelen, knutselen en chillen met haar vriendinnetjes. Muziek mag van alles zijn maar ‘Hand in hand kameraden’ ofwel het Feyenoord lied voert wel de ranglijst van Marit aan.
Demi Verlangen is haar idool op het veld en als ploeg de Berkel vrouwen met als goede tweede de vrouwen van Feyenoord. Vandaag heeft Marit mama een heel mooi cadeau voor moederdag gegeven. Een fraai hart inclusief bloem met een fraaie tekening. Dat valt zeker in de smaak. Marit maakte een middag mee om nooit meer te vergeten. De tos doen met de scheidsrechter en gezellig in de dug-out zitten met onder andere Femke van de Burg, Donna de Vos en Faith Parto. De Berkel vrouwen werden door de winst kampioen en ook dat had Marit mij terloops voor de wedstrijd ook al ingefluisterd. Een overwinning om van te watertanden.
Marit had de middag van haar leven en kreeg alle versierselen overhandigd die bij deze titel horen. Voor Marit een middag om niet snel te vergeten. Meer beelden van Pupil van de Week Marit ziet u hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten