zondag 12 mei 2019

Pupil Kyra en haar glazen bol

Rekenen en berekenen kan Kyra als geen ander. Afwegingen maken op technisch en tactisch vlak en precies het juiste aantal doelpunten vertellen. Het waren er echt acht. Hoe doet ze dat...........? Voor de geheel voetbal minnende 3B hoek een vraag maar voor Kyra als Pupil van de Week bij de wedstrijd van Berkel tegen Ter Leede heel gewoon logica. ‘De bal rond en als trouwe fan van de vrouwen met de stand in de competitie in het achterhoofd wordt het gewoon een middag met een grote uitslag’, simpel toch............... volgens de praatgrage Kyra.
Nou daar droop ik toch mooi met de staart tussen de benen af. Maar ook coach Egmond Blinker moet Kyra iedere week maar even in haar ronde toverbal laten kijken.


Voetbal is haar lust en leven en ach de appel valt niet zo ver van de stam. Mama Sigrid stond aan de wieg van de Berkel vrouwen en speelt bij de veterinnen van net boven de vijfentwintig.
De 11-jarige Kyra is enthousiast, guitig en scherp. Weet overal wel iets op te vertellen maar ook dat heeft zo een basis. Immers op Basisschool De Poolster heeft Kyra het in groep acht bij mees Sander reuze naar haar zin. Is zonder meer leergierig en de leukste lessen zijn gymnastiek om heerlijk te bewegen en rekenen.


Maar bovenaan staat toch de ongekroonde Plus klas van een juf Karin die rond tuft in een koffiekleurig voertuig. De koffie is de energie voor de juffrouw want zonder dat bakkie ....... nou, zoek dan maar een veilig heenkomen volgens Kyra. Maar ff serieus leert ze daar wel een hele boel. De wiskundige berekeningen van Maurits Cornelis Escher die in haar optiek schitterende kunstwerken maakte. Juf Karin is heel lief en aardig en de lesstof altijd leerzaam met veel puzzels en denkspelletjes.
Dus de uitleg van de wedstrijd vooraf met de acht doelpunten was helemaal niet zo vreemd. Gewoon op woensdag na het speelkwartier met z’n allen naar juf Karin op de koffie.


Kyra gaat verder leren en naar het Laurens Lyceum. Wil graag in de voetsporen treden van Lieke Martens, haar grote voorbeeld op voetbalgebied. Een lange weg nog te gaan maar dat weet de altijd lachende Kyra als geen ander. Deed voor de wedstrijd met scheidsrechter Rene de Jong terloops ff de tos en schoot vol overgave het eerste doelpunt achter doelvrouw Romy Guyt in de touwen.


Het is me er eentje, die kleine maar o zo slimme Kyra. Heeft alle schijnbewegingen in huis en is wel heel erg snel. Als blessures haar pad kruisen en het dan toch niet lukt om prof te worden wil Kyra robots gaan bouwen. Robots die als hulpmiddel ingezet kunnen worden om het leven te verbeteren voor de mensheid.


Mama is Sigrid en papa luistert naar de naam Jeroen. Kyra heeft een broertje en met Jack erbij werden de bewegingen van Kyra goed gevolgd. Kyra lust graag taco’s en lasagne en haar mama is heel erg goed in de keuken. Niet omdat het vandaag Moederdag is maar het is net of het eten steeds lekkerder is. Goed dat weten we dan ook maar ook de grote meiden lusten dat nu net ook heel graag. Dus je weet het die staan binnenkort bij je op de stoep om mee te komen eten.


Zoals gemeld kookt mama Sigrid uitstekend en smaakvol. Bloemkool, spinazie, snijbonen en boerenkool. Mm mmm heerlijk allemaal volgens de kleine Kyra die op haar praatstoel zit. Papa Jeroen is vet cool met het bereiden van gerechten op de barbecue en dat zou wel eens wat vaker mogen gebeuren. Het weer gaat de goede kant op dus wie weet Kyra gaat ook die wens in vervulling.
Is naast Lieke Martens helemaal weg van de Berkel vrouwen. Luistert naar de muziek van Davina Michelle en top vijftig muziek.


Kyra had een heel gezellige middag bij Berkel. Mocht in de dug-out naast Jonna Hulshof en Sandra Welles plaatsnemen en wie zou dat nu niet willen. Ging op de foto met Demi Verlangen, Lisa Wijnen, Isabel Heinsbroek en haar kanjer van de middag Lindy Hogedoorn.


Na afloop terloops nog even op de foto met de meiden die je binnenkort bij je thuis kunt verwachten. Tevens een plaatje van de technische staf waar je nu ook deel vanuit maakt want Egmond Blinker heeft je echt nodig met je kennis over voetbal.


Iedereen natuurlijk stinkend jaloers want dat gebeurt echt nooit. Kyra had de middag van haar leven en vertrok na alle versierselen te hebben ontvangen tevreden met vader, moeder en broertje huiswaarts.

Meer beelden ziet u hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten