vrijdag 10 mei 2019

Johan van der Schoor laat bij RCL enorme leegte achter

Volkomen onverwacht is op donderdag 9 mei Johan van der Schoor overleden.
De 80 jarige Johan ging boodschappen doen en is niet meer teruggekeerd. Het hart stopte plots.
Johan was vol elan over zijn rood-witte club en dan met name over de meiden en vrouwen. Was gastheer bij de thuiswedstrijden van zijn RCL vrouwen, zowel voor het eerste als tweede. Ontving vol trots maar bescheiden de officials zoals vertegenwoordigers van KNVB, scheidsrechters, coaches van de tegenpartij en niet te vergeten de vertegenwoordigers van de media. Tot in de puntjes verzorgd en dat al jarenlang.

Johan van der Schoor

Afgelopen zaterdag liep Johan voor het duel terloops nog even naar de bank van Odysseus, de tegenstanders van RCL. De vraag was wat de vrouwen tijdens de pauze geserveerd wilde krijgen. De speelsters riepen in koor limo, nou en dat was niet tegen dovenmansoren. Johan zorgde dat het in de rust op tafel stond.

Betrokkenheid in optima forma en wel degelijk gewaardeerd. Woonde met zijn vrouw Joke over de brug in het Leidse en kreeg het Leiderdorps Weekblad niet zelf.
Maar via dochter Yvonne steevast bij iedere thuiswedstrijd het stukje uit het Weekblad op zak om vol trots aan iedereen die daar prijs op stelde te laten zien. Het waren bovenal toch zijn meiden. Winst was leuk, verlies wat minder maar de sportieve strijd stond bij Johan altijd voorop.  Was net schoon verklaard vanwege de problemen met de darmen en nog steeds herstellende van de val met de gladheid eerder dit jaar. Een paar ribben lagen nog dwars liet Johan humorvol afgelopen zaterdag terloops nog even weten.

Johan als echtgenoot, vader en grootvader maar ook als plichtsgetrouwe vrijwilliger bij RCL is niet meer. Laat met zijn verscheiden bij iedereen een grote leegte achter.
Een sociaal betrokken man die echter nooit op de voorgrond trad maar achter de schermen tot in de perfectie zijn job uitvoerde. Het verlies groot en nog onwezenlijk.

Uit respect en dankbaarheid hangen de vlaggen bij de Leiderdorpse Racing halfstok. Maandag het afscheid en namens het bestuur, technische- en medische staf en de vrouwen en meiden van RCL worden de nabestaanden veel sterkte gewenst bij het verwerken van het verlies.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten