zondag 26 mei 2019

De kanjers van Madelon

Pupil van de Week bij de wedstrijd tussen Berkel en RCL was Madelon. Die kreeg haar feestelijke middag en wilde na afloop niets liever dan met de hele ploeg op de kiek. Iedere speelster was in haar visie belangrijk en Berkel speelde volgens Madelon als een heel gaaf en bovendien hecht team. En daar had Madelon het gelijk wel degelijk aan haar zijde.


De pittige tante met bruine kijkers weet als geen ander wat ze wil. En dat is full-prof worden. Haar ultieme voorbeeld is Lieke Martens maar de 11 jarige Madelon weet uiteraard wel degelijk dat de weg om betaald voetbalster te worden nog langs is. Was het niet de Chinese filosoof Lao-Tse die vertelde dat de route naar succes altijd moet beginnen met de eerste stap. Maar Madelon zette die stap daadwerkelijk en scoorde haar doelpunt van de middag.


Na de tos met scheidsrechter Paul Ramdayal even op de foto met aanvoerster Lisa Wijnen. Om vervolgens er als een speer van door te gaan om Racing sluitpost Hannah van den Heuvel de gang naar het net te laten maken. Pure klasse en gedrevenheid van Madelon.


Onze Pupil Madelon zit in groep zeven van Basisschool De Poolster. In de klas van de juf Liivi en juf Laura die alle twee helemaal top zijn. Leert uitstekend en geschiedenis, nou dat is wel heel erg leerzaam. Als het dan toch niet gaat lukken om voetbalster te worden wil ze dolgraag onderwijzeres worden op een basisschool. Veel studeren zowel voor full-prof als juf maar dat weet Madelon als geen ander.


Mama is Marian en papa Frank. Samen met broertje Thijs die aan de hand van papa de wedstrijd volgde is het gezin compleet. Eet zo af en toe de drie P’s van Patat, Pizza en Pannenkoeken. Maar de echte gezonde kost staat toch het meeste op tafel. Madelon eet heel graag broccoli, speciebonen en spinazie.


Nou zeg dat weet de praatgrage jonge dame met pit wel degelijk. Papa doet in de keuken niet voor mama onder. En alles wordt door mama en papa ‘met liefde bereid’. De uitdrukking die iedere dag tijdens het eten altijd weer naar voren komt. En laten we eerlijk zijn, zo is het ook gewoon.
Maar spaghetti wordt altijd wel heel erg lekker en smaakvol klaargemaakt volgens Madelon. Nou dat lusten die grote meiden van Berkel ook wel heel erg graag. Kijk dus niet gek op dat ze allemaal bij jullie aankloppen om ff mee te eten.


Madelon is fan van de vrouwen van Barcelona en vind de muziek van Lil’ Kleine helemaal top. Voetbal uiteraard haar grootste hobby naast knutselen en buiten spelen om dan uiteraard weer te voetballen. Voorspelde vooraf een 3-0 winst die echter wat ruimer uitviel maar visie op het spel was wel degelijk aanwezig.


Op de foto in de dug-out met Anouk Bernoster en Jonna Hulshof en zelfs haar grootste wens ging in vervulling om na afloop met de hele groep op de foto te gaan. Iedereen natuurlijk stinkend jaloers want dat gebeurt echt nooit. Madelon had de middag van haar leven en vertrok na alle versierselen te hebben ontvangen tevreden met papa en broertje Thijs huiswaarts.

Meer beelden van Madelon ziet u hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten