zondag 14 april 2019

Pupil Lieke zet voor Berkel de juiste koers uit

Wat een opvallende verschijning bij de wedstrijd tussen Berkel en Oranje Nassau!! Als Pupil van de Week was Lieke de jonge dame die de ploeg van coach Egmond Blinker wel ff liet zien hoe je moet voetballen. De rechtsbenige blonde jonge dame met lef en een betoverende naam speelt nu nog bij de jongens onder twaalf. Maar dat gaat veranderen uiteraard. 
Ons aller talentje gaf toch in de ochtend een mooie assist. Is verdedigster van origine en staat iedere week te stralen op het veld. Weet nu eenmaal veel over het spelletje voetbal te vertellen. Is ook tactisch heel sterk in haar eigen bewoordingen.


Voorspelde ook even uit de losse pols hoe het spel tegen Oranje Nassau gespeeld moest worden. Nou daar zou zelfs Sarina Wiegman, de coach van Oranje, nog wat van kunnen leren. Want voorspellen kan Lieke als de beste. Het zou eindigen in 4-2 winst voor Berkel en dat werd het ook. Geen glazen bol op tafel maar de pure realiteit van het voetbalspel en dat volledig onderbouwd.


Wil niets liever dan professioneel voetbalspeelster worden. Net als trouwens die andere Lieke die uiteraard haar grote voorbeeld is. Naast de vrouwen van Berkel is Lieke een fan van Feyenoord Rotterdam.
Als 12 jarige met de stralende blauwe kijkers en kuiltjes in de wangen zit Lieke op haar praatstoel. Doet het heel goed op de Prins Willem-Alexander basisschool. Zit in groep 8 en heeft het daar reuze naar haar zin.


Naast uiteraard gymnastiek is ook handvaardigheid en dan met name tekenen de meeste aansprekende lessen voor haar. Voetbal uiteraard haar grootste hobby en ze wil dolgraag een echte prof worden. Als dat eventueel niet lukt zou ze als bioloog met dieren willen gaan werken. Weet dat de weg naar de top in beide jobs lang is maar de gedreven Lieke weet haar doelen nu al op te noemen.


Mama is Liesbeth en papa luistert naar de naam Reinier. Broertje Twan en zusje Noor maken het gezin compleet. Lust uiteraard frieten maar weet wel alles over gezonde groenten waar veel bouwstoffen als vitaminen en mineralen in zitten. Spinazie heerlijk maar ook heel erg lekker en smaakvol is de specialiteit van mama Liesbeth. Het is bloemkool met een papje. Mmmmm, om echt van te smullen........ Dat klinkt wel heel erg lekker en dat lusten die grote meiden van Berkel ook wel. Dus kijk niet gek op als die groep een dezer dagen bij je op de stoep staan.
Maar zoals Lieke dat spontaan verwoordde staat de deur op een grote kier en is iedereen welkom.


Bij papa Reinier liggen de kunsten in de keuken op een geheel ander niveau. Doet volgens Lieke heel goed zijn best maar dat eten wat op tafel komt is helemaal niet lekker. Allemaal pittige kruiden en dat gaat er echt niet in bij Lieke. Wel de befaamde pannenkoeken van Reinier die een echte specialiteit zijn. Trouwens beschikt papa wel over veel meer bewonderenswaardige kwaliteiten.


Lieke stond helemaal in de belangstelling en had de middag van haar leven. Liet sluitpost Brenda Kuiper van Oranje Nassau de gang naar het net maken. Klasse doelpunt en het was de koers die Berkel moest gaan volgen. En dat gebeurde ook. Op de foto met aanvoerster Lisa Wijnen vooraf en heerlijk in de dug-out met een echte trainersjas aan tussen Liza Claessen en Femke van der Burg. Na afloop met haar idool, haar kanjer en verdedigster Isabel Heinsbroek op de gevoelige plaat. Dat neemt niemand je meer af en het was voor Lieke een hele leuke middag om nooit meer te vergeten.

Meer beelden van Lieke ziet u hier

1 opmerking:

  1. Wat een leuk verslag Gert-Jan, hartelijk dank! Groeten van de vader van Lieke

    BeantwoordenVerwijderen