dinsdag 2 april 2019

Berserkers

Indrukwekkende figuren die Berserkers. Met ontbloot bovenlijf ingesmeerd met lagen zwarte houtskool de strijd op leven of dood aangaan. Een angstaanjagend gezicht maar de koolstof is zuiverend bij wonden. Dat was toen al duidelijk. Berserkers waren oppergod Odin’s elite troepen. Beschermde deze krijgers die vaak naakt in berenhuiden rond liepen als zombies of sjamanen met een heel aparte status.


Berserkers in grote beren- of wolvenhuiden gehuld die door de rituelen ook dachten dat ze konden vliegen. Maar dat was niet zo vreemd. Gebruikten tijdens de inwijdingsrituelen vlak voor de strijd drank in combinatie met hallucinerende paddenstoelen. Hadden dan ook het ultieme gevoel volledig onkwetsbaar te zijn.
Met barbaarse wreedheden net zoals ook in de lage landen de Vikingen hadden huis gehouden. Gesneuvelde krijgers werden op het slagveld door Valkyrjur, de strijdgodinnen van Odin, op basis van heldenmoed uitverkoren om het Valhalla te mogen betreden. Het was ook voor de Berserkers de allergrootste eer om met god Odin eeuwig feest te vieren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten