zondag 7 april 2019

John van der Meer kiest bewust voor RCL

John van der Meer heeft zaterdag 6 april de verbintenis met Hoofdklasser RCL bekrachtigd.  Het is een eenjarige overeenkomst met de intentie voor meerdere jaren bij de vrouwen van de Leiderdorpse Racing aan de slag te gaan. Een van de vele doelen die de Hoofddorper stelt is de weg vervolgen die de huidige coach Janet Griffioen is ingeslagen om daarnaast de organisatie van het meiden- en vrouwenvoetbal bij de rood-witte club verder te structureren.

Van links naar rechts teammanager Bert Siera, RCL voorzitter Dick van der Bijl, trainer John van der Meer en penningmeester van RCL Arnold Staal.

De koers die in de afgelopen jaren door Janet Griffioen is neergezet toont veel respect in de ogen van de 55-jarige John van der Meer. Doelstelling is om dat werk voort te  zetten en een stabiele Hoofdklasser te worden met wel de ambitie het hoogst mogelijke te bereiken. Een duidelijke visie van de docent aangepaste sporten en werkzaam bij het Fonds Gehandicaptensport.


De vader van Marleen en Matthijs voelt zich zonneklaar al helemaal thuis bij de club van klasse. Een gevoelsmens met een ontegenzeggelijke ambitie waarbij ook sfeer en het verenigingsgevoel onderdeel moet uitmaken van de prestaties. Plezier in het spelletje staat bij John van der Meer voorop om met de technische staf ook de jeugd een duidelijke meerjarige strategie mee te geven. Gebaseerd op vertrouwen met techniek inclusief spelvreugde dat in de ogen van Van der Meer altijd een hele sterke combinatie is.  En dat bovenal prestatiegericht.


Is nu trainer coach bij de jeugd van sv Hoofddorp. Via Janet Griffioen is het contact met de Leiderdorpse Racing tot stand gekomen. De gesprekken met bestuur, technische staf en een afvaardiging van de speelsters was van doorslaggevende betekenis. Ook de uitstraling van de vereniging en accommodatie speelt daarin een belangrijke rol.
Daarnaast heeft het bestuur van RCL aangegeven dat het meiden- en vrouwenvoetbal een  prominente plaats moet gaan innemen in de verenigingsstructuur met een landelijke uitstraling. Met de meer dan 35 jarige ervaring als trainer van onder meer de vrouwen van DSS en Rijnvogels staat Van der Meer nu al te popelen om met beleving en plezier bij RCL aan de slag te gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten