zondag 22 januari 2017

Zeehelden verwachten storm

Het waait in het Haagse. Precies op het grensgebied van Leidschendam-Voorburg en de Hofstad. Juist in de Zeeheldenbuurt onder leiding van admiraal Michiel de Ruyter, vlootvoogd Jan van Galen, luitenant-admiraal Piet Hein en admiraal Egbert Meussen Cortenaer. En die getrouwen van ons land waren wel wat gewend, ook bij nacht en ontij.

Maar nu zware storm door de plaatsing van een enorme windmolen langs de snelweg A4 bij het Prins Clausplein. Die maakt de nodige slagen in rap tempo luidruchtig kenbaar. In de hectiek van het moment zijn het de Barbarijse zeerovers uit de Hofstad die het recht ook via de Raad van State aan hun zijde hebben. 




De zeehelden hebben in directe lijn altijd de Oranjes ondersteund. Nu neemt de plaatselijke politieke partij GBLV/Gemeentebelangen van Leidschendam-Voorburg het initiatief om aan Koning Willem-Alexander een verzoekschrift te sturen om een aantal punten voor te leggen. Korte lijnen net als in vervlogen tijden.
Het imposante scheepsgeschut van de admiraliteit van de Staatse Vloot is inmiddels in stelling gebracht. Het is nu wachten op het sein vuur geven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten