zondag 29 januari 2017

Chinees Nieuwjaar

De vriendelijke draakjes van de Chinese keizer met hun goddelijke vijf klauwige poten zijn helemaal gelukkig. Het nieuwe jaar is aangebroken en de kwade geesten zijn met de draken- en leeuwendansen weggestuurd om nooit meer terug te komen. Alles met de fleurige intense kleur rood die symbool staat voor kracht en overwinning om fris en onbevangen het nieuwe jaar in te gaan. 


Het nieuwe jaar en het jaar van de Haan. De denker en doener, helder van geest die waakzaam maar wel direct reageert. Die Haan hebben we wel degelijk nodig. Wijsheid vooral om op alle gebieden op onze zo vertrouwde planeet de juiste sturing te kunnen geven aan aardse zaken. Het Chinese nieuwjaar gebaseerd op natuurlijke wetten met de maan als leidraad. Daarnaast de twaalfjarige cyclus van de Chinese zodiak met de vijf andere elementen als Hout, Vuur, Aarde, Water en Metaal.
‘Een route moet beginnen met de eerste stap’, een uitspraak van de Chinese filosoof Lao-Tse die nog steeds als enige de juiste is. En de vriendelijke geestdriftige talentvolle draakjes zijn het daar volledig mee eens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten