zondag 11 september 2016

De wijze voetballes van Esmee

De guitige bruine kijkers van Esmee hadden de wedstrijd tussen FC Rijnvogels en Berkel prima gevolgd. Dat bleek na afloop van het spannende duel in de Eerste Klasse A tussen FC Rijnvogels en Berkel. Pupil van de Week bij dit duel was niemand minder dan de bijna elfjarige Esmee. De analyse van het duel werd na afloop perfect verwoord, laat dat maar aan deze jonge dame met pit over. Over een aantal jaar speelt Esmee wellicht zelf in het keurkorps van FC Rijnvogels. Althans is dat wel de inzet voor de scholiere van RK Basisschool De Horizon. Maar let wel op want de Berkel coach Michel Visser toonde nu al belangstelling voor je kwaliteiten.


Verwonderlijk deze bijzondere gave?? Nou niet direct want de appel valt niet ver van de stam. Pappa Rob maakte KRV groot en mamma Leonie was in haar jonge jaren een toppertje op het gebied van turnen. En grote zus Rosa ook al zo’n sporter. Dus de kwaliteit is er met de paplepel ingegoten. Esmee speelt zelf in de ME2 en verloor in de ochtend met 3-0. Alle doelpunten vielen op het moment dat Esmee als wissel langs de lijn stond en dus niet in het veld. Het is wel ff van belang dat toch even te memoreren.


Zit in de hoogste groep op school en heeft het daar prima naar haar zin bij juf Shirley en juf Agnes. De allerleukste lessen zijn tekenen, knippen en plakken met handenarbeid en rekenen. Wil in de toekomst met de handen gaan werken of dierenverzorgster worden. Maar beslist geen dierendokter want al die beestjes opensnijden voor eventuele operaties is zeker niet Esmee’s ding.


Naast voetballen is muziek ook al zo mooie hobby met de spetterende akkoorden op de gitaar. Vooraf vertelde Esmee dat de einduitslag een gelijkspel zou worden en dat kwam bijna uit. De vrouwen van FC Rijnvogels vet cool haar meest favoriete ploeg en hoe kan dat ook anders.  Esmee is een hele grote fan van een tweetal speelsters. Het zijn Jeanine de Vries en Esmé Barnhoorn en dat was vette pech want die deden tegen Berkel nu niet mee. Dat zijn haar kanjers die op een voetstuk staan en waarom ook niet. Want Esmee weet wat ze wil en hoewel ze af en toe toch wel ondeugend uit de hoek kan komen. Heerlijk genietend van frieten die ze af en toe als lekkernij ziet. Het echte koken is toch het heerlijke werk van moeder Leonie met bloemkool en groene groente als broccoli. Dat krachtvoer gaat er wel in bij Esmee maar ook komkommer als tussendoortje is wel degelijk lekker. Vader Rob is een super kei op het gebied van barbecueën.


Zo dat weten we dan mooi ook even want die meiden van Rijnvogels willen ook graag eens even meegenieten en de boel proeven. Barbecueën altijd lekker nietwaar. Het allerlekkerst voor Esmee is toch een hamburgertje met kaas en ham op een broodje met natuurlijk en niet te vergeten wel het burgertje.


De wedstrijd werd terloops nog even doorgenomen en het inzicht in spelverhoudingen heel duidelijk. Dat was klasse zoals het duel werd geanalyseerd. Esmee had de middag van haar leven en vond het geweldig. Kreeg in bestuurskamer alle versierselen uitgereikt die bij zo’n belangrijke titel horen. Samen met Anique van der Boon als speelster van de wedstrijd op de foto die papa Rob maakte. Het was een echt feestelijke middag voor Esmee en dat neemt niemand haar meer af.

Meer beelden van Esmee ziet u hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten