zondag 6 december 2015

Eerlijk zullen we alles delen…

Het spelpatroon van RCL zorgde in Sassenheim bij de topper tegen Ter Leede voor de dik verdiende nivellering. Natuurlijk waaide de wind stevig door de kale takken van de bomen maar daar hadden beide teams last van. De collectieve veerkracht met een gezonde dosis overtuiging was bij de Leiderdorpse Racing voorafgaand aan het heerlijk avondje maximaal aanwezig.


De formatie van Janet Griffioen liep tegen een snelle achterstand aan maar liet wel het betere spel zien op het snelle kunstgras. Tegen de stormachtige wind in werden kansen gecreëerd om van te smullen. Te gemakkelijk werd daarmee omgegaan terwijl een voorsprong juist voor RCL niet geheel onverdiend zou zijn.


Na de pauze opnieuw een tegenvaller voor RCL. Een zwierende bal die de rood-witte speelsters met geen mogelijkheid onder controle kreeg. Wel een slim doelpunt van Ter Leede die profiteerde van het moment. De meiden van Janet Griffioen pikten het goed op. Lieten zich geen enkele seconde van de wijs brengen. Het middenveld sterk in een vastomlijnde spel met inschuivende linies. Toonde bovendien ondanks de storm veerkracht en karakter.


En juist daar was Janet Griffioen na afloop zo verheugd over en dat overigens volkomen terecht. De achterstand werd met collectief spel vereffend en de beloning een vol punt.
Om mee te doen voor de hoofdprijs is spelvreugde en overtuiging met geloof in eigen kunnen een vast gegeven. Dat gebeurde ook nu en het vertoonde spel geeft in de donkere stormachtige december dagen maximaal vertrouwen voor de toekomst.


Ter Leede en RCL delen de punten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten