zondag 20 oktober 2013

Wartburgia wint bij RVVH met 0-2

RVVH capituleert in laatste fase tegen Wartburgia (0-2)

Het Amsterdamse Wartburgia won met 0-2 tegen RVVH in Ridderkerk maar erg gemakkelijk ging dit niet. Tien minuten voor tijd scoorde Leonoor van Nieuwenhuijzen de 0-1 voor het team van coach Carola van der Laan. De ban gebroken en in de 87e minuut maakte Shannon Molleman er 0-2 van voor de ongeslagen koploper in de Topklasse.
Een beter verzorgd en technisch uitstekend spel maar het net niet kunnen vinden. Het overkwam Wartburgia op bezoek bij RVVH voor een wedstrijd in de poulefase van de KNVB-beker. Voor RVVH stond er weinig meer op het spel dan de eer hoog te houden.

RVVH - Wartburgia. Doelvrouwe Tessa van Ameijde van RVVH en Shannon Molleman van Wartburgia in fel duel.
Dolly van der Voort van Wartburgia maakt het sluitpost Tessa van Ameide van RVVH erg moeilijk.
Lindsay de Zwart van RVVH haalt Dolly van der Voort van Wartburgia in.

Het was van Amsterdamse kant soms angstig en nerveus ogend en dat tegen meiden als Lindsay de Zwart, Paulien Kraaijeveld en Nikki de Roest die daar geen boodschap aan hadden. Alhoewel het in hoofdzaak verdedigen was tegen de superieure Amsterdamse aanvalsgolven. En sluitpost Tessa van Ameide hield lange tijd haar doel schoon en groeide in de wedstrijd.

Het niet kunnen scoren was een dilemma maar mogelijkheden waren er voldoende. Anouk Wisse, Linda Bos, Shannon Molleman, Laura Kelderman en Leonoor van Nieuwenhuijzen kregen mogelijkheden maar gaandeweg het duel lukte bijkans niets meer. Maar uiteindelijk tien minuten voor tijd toeslaan gaf energie om nogmaals te scoren. Wartburgia nog helemaal in de race voor de bekerstrijd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten