zaterdag 22 januari 2011

RCL voert na winst Hoofdklasse weer aan

RCL heeft de koppositie weer ingenomen in de Hoofdklasse. RVVH was de tegenstander en in een matige inhaalwedstrijd werd met 2-0 gewonnen. Wel verdiend, maar het duurde ruim een uur voordat tot scoren werd overgegaan. Dat was puur de verdienste van de dames uit Ridderkerk.
Eerst was het Lenie Mendes Fernandes en later Priscilla de Vos. Beide doelpunten werden met het hoofd gescoord.

De dames van coach Frans Coehoorn werden zeker niet weggespeeld. In de eerste helft werd wel duidelijk dat het bezoek van een week geleden van teammanager Annelies Kamstra van RVVH zeker niet voor niets was geweest.
De speelsters op de juiste plek en de boel zien te ontregelen wat zeker in de eerste helft goed lukte. Het middenveld van RCL sloot niet aan waardoor het leek dat de speelsters van coach Hans de Winter tegen zichzelf liepen te ballen.

Nancy Loth en Cindy Smith maar ook Melissa van den Berg en Manuela Grootenboer kregen wat mogelijkheden maar dan was er weer doelvrouwe Natasja Rensen van de Racing die goed werk verzette. Ook de combinaties tussen Veronique Versaevel, Daphne Troost en Melissa van den Berg waren het aankijken wel degelijk waard maar het rendement nihil.
De thuisclub liet zich echter wel de wil opdringen van de ploeg uit Ridderkerk, kreeg wel kansen maar de overtuiging ontbrak. In de 21e minuut kreeg Shirley Nederpel een mogelijkheid en een minuut later mocht Martine de Bruijn op rechts doorgaan en zette strak voor. De inkomende Ramona van der Harst scoorde prachtig met het hoofd maar er was al buitenspel geconstateerd.

Shirley Nederpel werd nog een keer goed vrijgespeeld via een mooie combinatie van Chavelli Stolk en Priscilla de Vos maar wellicht dat het vroege aanvangsuur hier nog parten in speelde.
Aan de andere kant waren het Grootenboer, Van den Berg en Smith die de verdedigingslinie van de Racing wilde openbreken maar Marcha Duijkers, Lotte Gesman en Geke Maat waren wel helemaal wakker.

In de 33e minuut werd verdedigster Nikki van Luxemburg verzorgd net een metertje in het veld lang de zijlijn. Leidsman Fonseca vond het nodig zijn eigen show op te voeren door Van Luxemburg ruim vier minuten langs de kant te laten staan voordat ze weer aan het spel mocht deelnemen. Dat ene metertje zat de scheidsrechter niet lekker en hoe aanvoerster Lotte Gesman de referee trachtte te overtuigen van zijn eigen interpretatie van de geldende regelgeving, het maakte niets uit.

Vlak voor de rust nog een actie van Martine de Bruijn en Shirley Nederpel maar doelvrouwe Marieke de Groot stond goed opgesteld.

Na de thee was het direct alweer Natasja Rensen die in actie moest komen op een inzet van Veronique Versaevel. Maar het tij keerde en het tempo werd opgevoerd door de thuisploeg. Er kwam duidelijk meer ruimte en het was Lenie Mendes Fernandes die in de 51e minuut het leer net over zag gaan. De druk werd behoorlijk opgevoerd door RCL en het leek er verdacht veel op dat de dames uit Ridderkerk er al doorheen zaten. Het was dat Denise Coehoorn goed ingreep anders had Shirley Nederpel vrij baan gehad om te scoren maar de Racing kreeg met de minuut meer en meer vrijheden. Twee heel gevaarlijke hoekschoppen volgden die messcherp door Chavelli Stolk in de 16 werden ingebracht. Ook Ramona van der Harst werd door Melissa van den Berg tegen de groene mat gelopen maar de vrij trap van Priscilla de Vos ging rakelings over de deklat.

In de 62e minuut was het wel raak. Een schitterende uitbraak op rechts van Priscilla de Vos die Daphne Verwater op het verkeerde been zette en de bal tergend langzaam de doelmond inbracht op de inkomende Lenie Mendes Fernandes die met het hoofd scoorde. Marieke de Groot kansloos, 1-0 op het scorebord en de ban gebroken voor de thuisclub die de touwtjes strak in handen had. In de 70e minuut weer zo’n fraaie aanval van RCL dit keer met Martine de Bruijn die op rechts prima werk verzette.
Die zette perfect voor en Priscilla de Vos met Kirsten Ong in haar nek kopte perfect het leer in de touwen.

Er volgden nog meer mogelijkheden van de Leiderdorpse dames maar de koek was op. Een verdiende overwinning op een moedig strijdend RVVH die in het tweede deel conditioneel duidelijk tekort kwam om een vuist te maken.
De wedstrijd verdiende geen schoonheidsprijs maar dat was ook niet de inzet. 2-0 de winst voor de Racing die de ranglijst in de Hoofdklasse nu weer aanvoert en daar ging het om in Leiderdorp.