zondag 16 januari 2011

RCL en Be Quick houden elkaar in evenwicht

In een uitermate spannend duel met veel mogelijkheden verdeeld over beide teams werd het uiteindelijk 1-1. Een juiste uitslag gezien de mogelijkheden en daar was vriend en vijand het wel over eens.
Voor rust een beter spelend Be Quick wat dan ook volledig terecht met 0-1 voor kwam te staan door een doelpunt van Floranne van den Broek.
Door een strafschop, genomen door Priscilla de Vos, werd de stand rechtgetrokken en kreeg de thuisploeg kans op kans om de overwinning alsnog naar zich toe te trekken. Maar dat zou teveel van het goede geweest zijn.


Op een goed bespeelbaar veld de eerste officiële wedstrijd in het nog prille jaar met twee aan elkaar gewaagde kemphanen. Die bleken er voor te willen gaan. Met Suzanne Herpel, Karin Tersteeg, Angenita Lemstra en Jennieke van der Pol die met medewerking van hun teamgenoten in het goed geoliede team van coach Sebastiaan Borgardijn alle registers open trokken.
In de beginfase waren de best uitgespeelde kansen wel voor de thuisploeg. Lenie Mendes Fernandes, Martine de Bruijn, Priscilla de Vos en Shirley Nederpel waren er dichtbij maar doelvrouw Annette Bolk van Be Quick greep een aantal keren heel goed in.
Bij Be Quick waren het de snelle combinaties en met regelmaat mocht Jennieke van der Pol op links doorgaan. Op één van die doorbraken kwam Karin Tersteeg net wat tekort maar het was een prachtige actie die het publiek voorgeschoteld kreeg.
Shirley Nederpel kreeg ook nog een mogelijkheid maar Bolk greep goed in maar ook Annelies Tuin bracht bij een actie van de RCL voorwaartsen redding door de bal van de doellijn te trappen.


Het middenveld was in handen van de dames uit Zwolle en met soms splijtende passes liep de thuisclub van coach Hans de Winter achter de feiten aan. Het overwicht werd in de 26e minuut beloond met een fraai doelpunt. Een hoekschop op rechts van Suzanne Herpel werd strak in de doelmond gebracht en door goed storend werk van Karin Tersteeg was het onmogelijk voor sluitpost Natasja Rensen die bal onder controle te krijgen. Rensen kon niets anders doen dan de bal wegstompen en het leer kwam voor de voeten van Floranne van den Broek die schitterend inschoot. Verdiend stond de 0-1 op het scorebord.


Twee minuten later zou het bijna al weer gelijk zijn door een fraaie actie van Martine de Bruijn en Ramona van der Harst die vervolgens De Vos in stelling bracht maar de bal net over schoot.
Be Quick bleef echter wel de volledige regie voeren. Kansen waren er voor Lemstra en Van der Pol maar ook voor Tersteeg.

In de eerste minuten na de pauze had Be Quick de zaak op slot kunnen gooien. Eerst Jennieke van der Pol en daarna Suzanne Herpel die haar inzet op de kruising zag belanden en de rebound werd goed gestopt door Natasja Rensen.
De Leiderdorpse dames waren na de overwintering in Spanje nu echt wel goed wakker geschud en namen het initiatief in de wedstrijd helemaal over. Lenie Mendes Fernandes en Priscilla de Vos kregen ultieme mogelijkheden en de druk op het doel van Bolk nam toe.

In de 59e minuut brak Lenie Mendes Fernandes door en leek te gaan scoren maar Annette Bolk wierp zich als een leeuwin op haar prooi en kwam met haar knie hard in aanraking met de voet van Lenie. Het leverde een gele prent op voor Lenie Mendes Fernandes.


In de 62e minuut stuurde Chavelli Stolk Mendes Fernandes de diepte in en slalomde door de verdediging heen. Werd in de 16 volledig uit balans gebracht en kreeg nog een tikje mee van Linda Bunt en de bal werd door de goed leidende Paul van den Burg op de stip gelegd. Ondanks protesten een juiste beslissing en geel voor verdedigster Linda Bunt.


Door alle administratieve beslommeringen en het oplappen van Mendes Fernandes nam Priscilla de Vos de 11-meter trap in de 65e minuut en schoot het leer perfect in de touwen. 1-1 wat een juiste afspiegeling was van het spannende duel.

Als er al een mogelijkheid was de wedstrijd te beslissen had de thuisploeg de genadeklap uit kunnen delen. RCL verzuimde dit te doen maar doelvrouwe Annette Bolk was in een glansrol en die tikte de ballen nog net naast en net over op inzetten van Shirley Nederpel, Lenie Mendes Fernandes en later nog met Kirsten Kok.


Door de druk van de thuisploeg bracht dit ook mogelijkheden voor de Zwolse dames en verdedigster Nikki van Luxemburg moest op de doellijn nog redding bieden aan een inzet van Suzanne Herpel. Ook sluitpost Natasja Rensen greep een aantal keren perfect in. In de slotfase protesten voor het onderuit schoffelen in het strafschopgebied van RCL en een handsbal op anderhalve meter maar dit alles werd terecht door de leidsman genegeerd.

Het bleef 1-1 in een uitermate spannend duel wat een juiste afspiegeling was en daar kon iedereen vrede mee hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten