donderdag 19 maart 2020

Marco Polo

De oude vertrouwde Marco Polo route bracht dit keer slechte waar. De zijde route vanuit het oosten leverde nu een virus af van ongekende omvang. Vanuit Italië en China is Europa besmet en ook onze lage landen ontkomen daar niet aan. Het hoogtepunt van Covid 19, dat in december verleden jaar werd vastgesteld, zal over een maand hier duidelijk worden. In Italië en Iran is het ziektebeeld nog niet tot staan gebracht. Immuniteit of niet, we krijgen er allemaal mee te maken en de prijs is dat een percentage van onze bevolking komt te overlijden.


In de middeleeuwen hadden wij de zwarte dood ofwel de builenpest (Yersinia Pestus). Niet vergelijkbaar vanwege het feit dat de pest werd veroorzaakt door een bacterie dat door vlooien van ratten overdraagbaar was op mens en dier.  50 miljoen mensen overleefden het niet.
Dat dit virus juist in het jaar van de Rat de kop opsteekt is opvallend. We hebben de tweedeling waarbij de planeet Uranus een grote rol in speelt. Vernieuwing en gelijkheid met alle krachten gebundeld maar pas in augustus krijgen we meer inzicht in de gezondheidssituatie.  Op 8 april opnieuw een supermaan en de zon blijft iedere dag trouw in het oosten opkomen. Het leven overwint.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten