zondag 13 oktober 2019

Gwen weet wat scoren is

Pupil van de Week bij de wedstrijd tussen Berkel en ACV uit Assen was Gwen. Een karaktervolle jonge lady met flair. Zo mogen wij dat wel stellen. Met de bruine kijkers en de twinkelende sterren in de oortjes wist Gwen als geen ander iedere speelster uit het verre Drenthe via subtiele schijnbewegingen te omspelen.


Bovendien liet Gwen ACV sluitpost Mayra Tjin-a-Koeng de gang naar het net maken en dat met een vloeiende sublieme beweging.  Dat was van grote klasse. Met een bescheiden brede glimlach op het gezicht werd dat feestje gevierd. Berkel coach Egmond Blinker had je dolgraag willen inzetten bij die grote meiden die in de regen moeite hadden om te scoren.


Gwen wil niets liever dan prof voetbalster worden. Nog een lange weg te gaan maar dat weet de negenjarige blonde dame als geen ander. Speelt nu bij de jongens onder elf en gaat zonder meer doorbreken op de groene sprieten.
Haar grote voorbeeld is niemand minder dan Lineth Beerensteyn van FC Bayern München en uiteraard ons aller Oranje. Ook al zo’n kei van een speelster met karakter net als Gwen.


Doet het goed op Basisschool De Wilgenhoek en zit in groep 6 bij juf Marije die streng maar rechtvaardig is. En zo hoort dat uiteraard nu eenmaal. Maar voegt daaraan toe dat juf Marije erg lief en sportief is en bovendien prachtig gitaar speelt. Zo dat weten we dus ff ook mooi. Rekenen, Engels en spelling de meest leuke lessen en heeft al een heel goed cijfer in de pocket.


Thuis bij papa Ed, mama Angela en zusje Mila wordt er gezonde kost voorgeschoteld. Veel groente en fruit en dan het liefst de exotische vruchten van de Kaki plant. Dat is echt smullen en papa en mama koken alle twee heel erg goed. Maar sushi, frieten en pizza gaat er zo af en toe ook wel in bij de kleine meid. Is weg van Feyenoord omdat Gwen nu eenmaal in Rotterdam ter wereld kwam. Tja, het is nu wel een beetje minder daar in Rotterdam maar na regen komt immers altijd zonneschijn.


Als haar profcarrière dan toch niet lukt wil ze iets tricky gaan doen met enen en nullen op de computer. Of jeugdcoach worden in de voetbalsport. En dan het liefst bij de meiden.
Voor wat betreft muziek zijn de klanken en songteksten van Eurovisiesongfestival winnaar Duncan Laurence wel heel erg gaaf. Als grootste hobby uiteraard buitenspelen en dan met name straatvoetbal is haar alles.


Gwen zat tijdens de wedstrijd in de dug-out naast coach Egmond Blinker. Stond te popelen om in te vallen want het liep bij de grote meiden van Berkel niet echt goed. Vooral het maken van doelpunten, wat uiteraard als spits de specialiteit van Gwen is, lukte maar niet en dat voelde ook bij Gwen niet echt goed.


Op de foto met doelvrouw Laura Klein Bog en bij de tos met Demi Verlangen. Als klap op de vuurpijl na afloop met jeugdcoach Isabel Heinsbroek en wie zou dat nu niet willen. Kreeg na het duel alle versierselen die bij zo’n prestigieuze titel Pupil van de Week horen overhandigd. Ondanks het verlies en de regen had Gwen de middag van haar leven en dat neemt niemand je meer af!

Meer beelden van de Pupil van de Week ziet u hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten