zondag 6 januari 2019

Eerlijk zullen we alles delen

Een geslaagde ouverture om het nieuwe jaar te verwelkomen. De vrouwen van Berkel speelden op Sportpark Het Hoge Land de traditionele tweestrijd en die eindigde met een onbesliste 4-4. En dat was een juiste afspiegeling van het spel.
Oud speelsters die als Golden Girls het vrouwenvoetbal bij Berkel op de kaart hebben gezet in een mix met de huidige selectie.


De onderlinge strijd met aantrekkelijk spel tussen Berkel geel en Berkel groen. Spannend was het wel en zelfs strateeg Ronald Lamens had zijn nieuwe punten pet opgezet om later in het duel zijn joker in te kunnen zetten. Dat feit uiteraard ook ter gelegenheid van het Driekoningenfeest want zijn oude klak was echt aan vernieuwing toe.


Daar hadden de coaches Egmond Blinker en Silvia Boogaard van Berkel geel in eerste instantie geen grip op. Maar dan toch op de valreep het briefje het veld in met de omzetting en de gelijkmakende treffer waardoor de eindstand met 4-4 werd beslecht. Voor de coaches een uiterst leerzaam duel vlak voor het vertrek naar het trainingskamp in Portugal ter voorbereiding van het tweede deel van het seizoen. 


In de vierde minuut een prima mogelijkheid voor de groenen met Corine van der Gaag met aan de andere kant Linda Welles die ook had kunnen scoren voor de gelen.
In de zesde minuut wie anders dan Melanie den Dulk die het net wel wist te vinden voor geel. De doelvrouwen Linda Rens en Celine Lindhoudt speelden een opvallende rol. Telkens werden inzetten van onder meer Melissa van den Berg, Bianca Troost, Sigrid Kranse en Renate Bakker keurig onderschept.


Simone van Leeuwen verdubbelde in de 20e minuut de score. De gele schoenen voor nu uit de wilgen gehaald maar wist met zeer veel inzicht en souplesse te scoren.
Vlak voor het rustsignaal van de uitstekend fluitende scheidsrechter Ton Nelisse scoorde voor de groenen Bianca Troost de aansluitingstreffer.


Na de pauze zag Melissa van den Berg haar diverse inzetten gekeerd worden door Linda Rens. Maar dan toch in de vierde minuut van het tweede deel van afstand de bijna jarige Isabel Heinsbroek die op aangeven van Angelique Hoek raak schoot. De stand 3-1 voor Berkel geel met nog een hele beste mogelijkheid voor Melanie den Dulk die het duel in het slot had kunnen gooien.


Vraag ook niet op welke wijze Linda Rens haar territorium verdedigde want dan zou Sari van Veenendaal haar plek in Oranje moeten afstaan. Coach Ronald Lamens van de groene ploeg met de verbale aanwijzingen en zette de joker in. Dat leverde munten op want in de negende minuut van de tweede helft scoorde jeugdig talent Femke van den Burg de aansluitingstreffer voor groen na prima werk van Jennifer Gittling.


Daar bleef het niet bij want volgens Lamens moest alles over rechts en dat gebeurde prompt. Drie minuten later kwamen de groenen via Michelle Arbman langszij om vervolgens acht minuten later via Bianca Troost op een verdienstelijke voorsprong te komen.


En dat voelde niet goed bij het Berkel geel van de coaches Silvia Boogaard en Egmond Blinker. Driftig overleg langs de lijn om tactiek en het positiespel door te nemen. Een briefje verscheen met daarop de aanwijzingen en dat vond zijn weg. Want natuurlijk werd Melanie den Dulk naar een uitzonderlijke positie gemanoeuvreerd om vlak voor tijd de verdienstelijke gelijkmaker (4-4) in de touwen te jassen.


Een indrukwekkende maar ook leerzame strijd waarbij de oud speelsters stuk voor stuk op hoog niveau nog steeds uitstekend kunnen ballen. Multifunctioneel inzetbaar en waar de coaches van de Berkel teams nog steeds een dankbaar beroep op kunnen doen. Judith de Bree, Fenneke van der Breggen en Linda van Campenhout als denkers met Melissa van den Berg en Simone van Leeuwen de uitvoerders. Een uitstekende eensgezinde saamhorigheid bij Berkel waarbij de spelvreugde op hoog niveau staat.


Een traditie die geslaagd is en wel degelijk in ere gehouden moet worden met juist de meiden die het vrouwenvoetbal bij Berkel en in de regio uitgebouwd hebben.
Berkel gaat zich opmaken voor het trainingskamp in Portugal en speelt bij thuiskomst voor de aanvang van het tweede deel van de competitie nog een aantal oefenwedstrijden. Acclimatiseren aan de hier geldende omstandigheden om vervolgens te gaan vlammen in de Hoofdklasse.

Meer beelden van Berkel geel tegen Berkel groen ziet u hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten