zondag 2 december 2018

Pupil Lotte houdt het hoofd koel

Pupil van de Week tijdens het duel in de Hoofdklasse vrouwen tussen Berkel en Rijnvogels was niemand minder dan de vrolijke Lotte. Speelt in de meisjes onder twaalf met wisselende resultaten. Het kan immers vriezen en dooien.
Lotte opende met een fraai schot dat via de binnenkant van de paal in het net caramboleerde. Rijnvogel doelvrouw Daniëlle Hornes had geen schijn van kans. Dat was een uitstekende binnenkomer waar iedereen nog steeds over spreekt in Berkel en wijde omgeving.


De elfjarige Lotte weet alles onder controle te houden. Weet al heel duidelijk dat ze eigen onderneemster wil worden. Het liefste wil ze de onderneming van vader Arjan op termijn overnemen. Warmte en koude met klimaatbeheersing, kortom airconditioning alhoewel het wel iets meer omvat. Weet er alles over te vertellen en naast de techniek wil Lotte ook de administratie tot in de puntjes verzorgen.


Zit nu in groep zeven van Basisschool Koningin Beatrix en doet goed haar best. De leukste lessen zijn Nederlandse taal en dan met name de spelling, gymnastiek en creativiteit. Voetbal is haar passie en als rechtsbenige spits is Lotte altijd gevaarlijk. Had haar huiswerk prima gedaan over het topduel tussen Berkel en Rijnvogels en wist als geen ander vooraf de einduitslag al. Het zou 2-1 gaan worden voor Berkel en dat werd door Lotte uitstekend verwoord.


Papa is Arjan en mama Marjan. Haar grote zus luistert naar de naam Anne. Lotte eet het allerliefste spaghetti maar dan wel alleen met de saus van opa Jan. Dat is mmmm zo lekker maar het recept is alleen wel top secret. Haar ogen gaan als sterren stralen en het water loopt bijna uit de mond. Alleen niemand mag dat weten want dat is wel echt een heel geheim receptuur met speciale ingrediënten.


Maar de meiden van Berkel lusten dat uiteraard ook wel en staan te popelen om eens mee te komen eten. Als die meiden dan ook nog eens weten dat mama Marjan een echte prinses in de keuken is als het gaat om bakken gaat het echt storm lopen bij jullie thuis. Het wordt dan een echt groot feest.
Mama heeft haar eigen onderneming met de wel klinkende naam S-Maken en iedereen kan in de leer tijdens de workshops die mama Marjan met regelmaat organiseert.
Maar thuis is het wel zo dat papa kookt en mama bakt! Immers de bruine bonen zijn heerlijk naast de groene groenten vol vitaminen en mineralen. Die gaan erin als koek bij de vet coole praatgrage jonge dame met lef.


Lieke Martens haar meest aansprekende voorbeeld en naast de vrouwen van Berkel is Lotte ook fan van Ajax. Inschieten en bewegingen uitvoeren met Tara de Boe vooraf. Vlak voor de wedstrijd terloops nog even met Isabel Heinsbroek op de gevoelige plaat.


Beschermd tegen de regen en de wind heerlijk warm ingepakt naast Femke van der Burg in de dug-out. De tos meemaken en zelf scoren om na afloop met Demi Verlangen, de allerbeste speelster van Berkel, nog ff op de foto te gaan. Nou dat zijn  momenten waar je vriendjes en vriendinnetjes wel ff stinkend jaloers op worden.


Lotte had een middag om nooit meer te vergeten en kreeg alle versierselen uitgereikt die bij deze prestigieuze titel horen. Haar droom werd werkelijkheid en Berkel won. Dat blijft nog wel even op haar netvlies staan als een dankbare herinnering met fraaie momenten.

Meer beelden van Lotte als Pupil van de Week ziet u hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten