donderdag 22 februari 2018

ARC 40 jaar geleden............

Sportvereniging ARC uit Alphen aan den Rijn werd op 21 mei 1977 in Maasland tegen MVV kampioen in de Vierde Klasse B. Promoveerde naar de Derde Klasse na een bijzonder seizoen met overtuigend voetbalspel. De rood-zwarte brigade wonnen 18 partijen terwijl er slechts één werd verloren. Ook het doelsaldo sprak boekdelen. Er werden 43 doelpunten gescoord door de Racing voorwaartsen en defensief werden slechts acht doelpunten geïncasseerd.

Twee maal zeven en maximaal succes voor het 50-jarige Sportvereniging ARC uit Alphen aan den Rijn.


Het seizoen daaropvolgend was het wennen in een nieuwe omgeving met ander spel op een hoger niveau. ARC deed goed mee.
Het nieuwe seizoen 78-79 brak aan. Rozenburg kwam en er werd met 2-0 gewonnen.
Jan Leunk deed zijn intreden en had een echte neus om te scoren. Deed dat dan ook met verve.


De wedstrijd tegen DOTO Pernis kenmerkte zich op de elfde van de elfde door de dichte mist. De Bijlen lag er somber bij in een dikke deken van damp. De Racing speelde gelijk met 2-2 via doelpunten van Jan Leunk en Jan van Leijden.

Wat er allemaal op het veld gebeurde kon helaas niet door iedereen worden waargenomen.

Uit tegen DSO in Zoetermeer op 28 oktober 1978 werd het een doelpuntloos gelijkspel en thuis tegen Die Haghe op 4 november 1978 werd het ook gelijk. Dit keer 1-1 via een doelpunt van Jan Leunk. Spannende duels maar toch wel tegenvallende uitslagen van een ploeg die medekoploper was na klinkende overwinningen. Maar we weten het als geen ander want de bal lijkt nog steeds rond.



ARC spits Gerard Gesman scoorde op 15 april 1978 op De Bijlen tegen DUNO het 900e KNVB thuisdoelpunt. ARC won het duel met 3-1.

Tijdens de Algemene Ledenvergadering in oktober 1978 werden door voorzitter Cees Donker de vaantjes uitgereikt aan de best presterende elftallen die kampioen werden.

Ook de Redactiebeker werd overhandigd door Ton van Bemmel aan Co van Oosten.

Nu nog negen jaar te gaan voor de volle 100 jaar.

Herinneringen aan z’n 40 jaar geleden ziet u hier en er volgen meer beelden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten