dinsdag 9 januari 2018

Hoog water verwacht

Poldermolens malen van oudsher en normaal gesproken de weilanden leeg. Of juist niet, want de Spanjaarden werden dankzij het water verdreven. De landerijen in 1574 tussen Delft, Leidschendam, Zoetermeer en Leiden werden onder water gezet. De Slag bij Zoetermeer aan de Voorweg was de inzet voor Leidens ontzet op 3 oktober van dat jaar en de staatkundige redding van de Prins van Oranje.


Nu wordt een heuse zeeslag gevoerd in Leidschendam-Voorburg. De molen of windturbine die naast de Zeeheldenbuurt op Haags geannexeerd grondgebied staat is waarschijnlijk zonder vergunning geplaatst en staat nu ter discussie. Het behouden en onderhouden werd bekend gemaakt in een Kennisgeving Ontwerpbesluit van Rijkswaterstaat.


Onder leiding van admiraal Michiel de Ruyter, vlootvoogd Jan van Galen, luitenant-admiraal Piet Hein en admiraal Egbert Meussen Cortenaer zijn de stukken in stelling gebracht. En die getrouwen van ons land waren wel wat gewend, ook bij nacht en ontij. Nu zware storm en hoog water door de plaatsing van die enorme windmolen langs de snelweg A4 bij het Prins Clausplein. Die maakt de nodige slagen in rap tempo luidruchtig kenbaar. In de hectiek van het moment zijn het de Barbarijse zeerovers uit de Hofstad die eerder het recht via de Raad van State aan hun zijde kregen maar vergaten de benodigde papieren in orde te maken.


Horizon vervuiling na ordinair landjepik (Burgerbedrog van Deetman in 2000)
van vijandig gezinde overheden. De Haagse Molen van een Friese onderneming uit Heerenveen zou zeker niet misstaan op het Binnenhof. Tot 31 januari liggen de stukken ter inzage en kunnen bezwaren worden ingediend.
De Slag is nog in volle gang. De Spanjaarden dropen af en zou dan nu de Frisii bestuurders bakzeil halen??

Geen opmerkingen:

Een reactie posten