zondag 26 november 2017

Xira, de koningin van de gouden pass

Voetballen kan ze als geen ander. Xira, de Pupil van de Week bij de wedstrijd tussen Berkel en Wartburgia uit Amsterdam. Wat een schitterend doelpunt scoorde Xira. Liep net als Lieke Martens zo maar iedereen voorbij. Zelfs Laura Jansen en Lotte van Hogen om vervolgens de Amsterdamse doelvrouw Marieke Lumkeman de gang naar het net te laten maken.


Vet cool gedaan met een souplesse om van te kwijlen. In de ochtend speelde Xira met haar team ook al de sterren van de hemel. Tien nul winst maar nu geen doelpunten maar wel de o zo belangrijke assists waarop de spitsen het werk afmaakten. En zo hoort het ook Xira, want jij bent een echte teamplayer. De lijnen uitzetten als aanvallende middenveldster, het bedenken van strategische invalshoeken met dadendrang.


De negenjarige Xira met de donkerbruine kijkers is een echte kanjer! Zit in groep zes van Basisschool De Wilgenhoek maar eerlijk gezegd heeft Xira het niet zo naar haar zin. Behaald veel belovende cijfers maar om nu van een echte uitdaging te spreken, nou nee niet echt. Voetbal is haar alles en als aansprekend voorbeeld noemt Xira de naam van Lieke Martens. Of Xira ook als echte prof later door het leven wil gaan bleef nog open. Maar Feyenoord is wel haar club. Natuurlijk de slogan geen woorden maar daden en dat slaat ook op de kleine en o zo slimme meid.


In de pauze was Egmond Blinker, de coach van Berkel, niet zo te spreken over die grote meiden. Scoren zoals Xira dat ff vet cool deed, dat was de oplossing en een juiste conclusie.
De einduitslag was bijna goed voorspeld. Doelvrouw Bianca Troost van Berkel zou de nul houden en dat klopte. Alleen de voorwaartsen van Berkel hadden niet goed genoeg naar Xira gekeken en dat was jammer.


Thuis met de grote broers Ivar en Youri en zussen Kirsten en Thirsa met papa Cornay en mama Brenda. In de keuken staan de ouders beiden hoog op een voetstuk bij Xira. Gezonde groente gaat er altijd in maar haar allerliefste bezigheid aan tafel is toch wel gourmetten. Lekker kokkerellen in zo’n pannetje en alles lekker laten pruttelen. Het liefste dan nog met wat jonge kaas erbij.


De viervoeters worden door Xira trouw uitgelaten en ze helpt haar mama met het werk als oppasmoeder. Heeft een bewondering voor olifanten, de grootste zoogdieren ter wereld. Intelligente dieren die wel ff 200 liter water per dag drinken. 
Super spannend allemaal om als Pupil van de Week zomaar op in de dug-out op de bank zitten naast Michelle Viveen en Dorith Meurink en de aftrap te mogen nemen.
Als middelpunt genoot Xira van alles. Haar doelpunt, de oorkonde en wedstrijdbal met alle handtekeningen van die grote meiden erop. Met doelpuntenmaakster Lindy Hogendoorn vet cool op de foto en zeg nu zelf, wie zou dat nu niet willen. Een indrukwekkende middag voor Xira om nooit meer te vergeten.


Meer beelden van Berkel's Pupil van de Week ziet u hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten