zondag 5 november 2017

Pupil Dana maakt voetbal tot kunst

Pupil van de Week bij de wedstrijd tussen Berkel en Be Quick '28 uit Zwolle was Dana. Een vrolijke praatgrage jonge dame met karakter! Genieten was het om de negenjarige Dana op het veld aan het werk te zien. Want wat een vette fraaie bewegingen had de kleine Dana in huis. Om van te watertanden. Wat een souplesse en dat nog wel in de druilerige regen onder toeziend oog van Berkel coach Egmond Blinker die direct alles over Dana liet vastleggen door assistent Johan van Aalst. 


Nou dat is wat zeg! Speelt nu al de sterren van de hemel in het keurkorps van de meisjes onder elf. En over sterren en hemellichamen gesproken, daar weet Dana ook al alles van. Geleerd op school van juf Marieke en Esmeralda. Daar zou ik ook dolgraag naar toe willen. Wie trouwens niet?
Vet cool natuurlijk want dat het volle maan was vannacht wist ook Dana perfect te vertellen.
Hunting moon in de Engelse taal ofwel de maan in het teken van de jacht.


Onze verre voorvaderen waren altijd in oktober en november actief om de voedselvoorraad voor de winter in orde te brengen. De maan zorgde voor het licht om in de nacht op pad te gaan. Maar de maan liet zich nu pas in de nacht heel even zien. De kraters aan de rechter kant nog net zichtbaar.


Dana was helemaal in haar element. Met Bianca Troost, Jasmin Ghafoerkhan en Dominique van de Kerkhof heerlijk inschieten onder supervisie van fysiotherapeute Michelle Viveen. En natuurlijk waren haar trotse ouders Wendy en Erik daarbij niet weg te slaan. De balvaardigheid of techniek geleerd bij ADO Den Haag en dat was te zien. Bij de tos aanwezig en handjes schudden met leidsman Van Schie.


De aftrap nemen met Berkel aanvoerster Lisa Wijnen en wat en briljante bewegingen had het meisje met in ieder oor een klein ringetje in huis. Zette heel kunstig de meiden van Be Quick ’28 uit Zwolle op het verkeerde been en scoorde net als Lieke Martens dat zou doen bij Barcelona.
Nou en dan weet je al dat Lieke Martens uiteraard haar meest favoriete speelster is. Als ploeg kiest ze dan toch voor de mannen van PSV.


Het gaat heel goed op school. Zit in groep 6B van Basisschool Het Baken en heeft het daar reuze naar haar zin. Gymnastiek, geschiedenis, aardrijkskunde en knutselen de allerleukste lessen van de juffen Marieke en Esmeralda. Wil later prof voetbalster worden, tja hoe kan het ook anders. Als dat niet lukt of dat blessures haar pad kruisen gaat ze als vlogger verder.


Doet ze nu al maar dat is eigenlijk wel een heel groot geheim. Dat mag niemand weten. Dana heeft al zo veel volgers als vlogger maar dat moet wel geheim blijven. Dus beroemd is Dana al en hoe kan dat ook anders met papa Erik en mama Wendy. Voetbal en alles nauwkeurig vastleggen en heel Berkel blij met hun inzet.
Altijd aandacht voor de zusjes DejƩ en Puck en oudere broer Lorenzo. Koken is mannenwerk volgens Dana dus papa kookt het lekkerst. Witlof met ham en kaas en gehakt is heeeerlijk net als spinazie en spaghetti waarmee je zo lekker kunt slurpen volgens de kleine meid met de blauwgrijze kijkers.De onfortuinlijke Jonna Hulshof de beste speelster in het veld en heerlijk op de foto met haar grote idool bij Berkel Jasmin Ghafoerkhan. Nou dat neemt niemand je meer af want zeg eens eerlijk, wie zou dat nu niet willen?


Iedereen zou toch met Jasmin op de foto willen. Vet cool hoor. Dana vond het een heerlijke middag om nooit meer te vergeten. Bal en oorkonde mee en natuurlijk vandaag niet ballen maar vloggen!!

Meer beelden van Dana, de Pupil van de Week, ziet u hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten