zondag 3 april 2016

Pupil Jade wijst Berkel de juiste weg

Pupil Jade deed het maar mooi eventjes voor. Hoe je moet scoren natuurlijk en op basis van wilskracht werd haar doel bereikt. Berkel al met een been kampioen! 
Jade was de Pupil van de Week bij het duel tussen Berkel en DSVP. Een jonge dame met pit die met Demi de Boe, Daphne Godee, Silvia Boogaard en Whitney Morien voor de belangrijke wedstrijd de spanning deed groeien.
 


Jade is een jonge dame met pit die weet wat ze wil. Doelvrouw van Berkel ME1 en won eerder in de ochtend met 4-1 van de nummer één. Greep net als Yvette Duran dat bij de grote meiden doet de ballen vlekkeloos uit de lucht. Met nog slechts vier wedstrijden te gaan kan de ME1 ook het kampioenschap binnen slepen. Dat gaat ook een super vet cool feestje worden maar zover is het nog net niet. Eventjes de puntjes op de bekende i zetten om geconcentreerd het doel te bereiken.


De tienjarige Jade gaat met veel plezier ieder dag naar Basisschool Het Baken. Zit in groep zes en heeft het daar reuze naar haar zin. Lezen en handvaardigheid de allerleukste lessen en dat juist op de Internationale dag van het Kinderboek goed om te horen. Een deel uit de Jeugdboekenserie Kippenvel wordt momenteel door Jade gelezen. ‘Een spannend boek’, vertelt Jade mij terloops. Maar Jade verklapt ook dat ze later hersenchirurg wil worden. Een lange weg te gaan en daar is de pittige tante zich wel van bewust.


Wel opvallend veel verstand van de voetbalsport want de voorspelling van de einduitslag van het duel was perfect met de 2-1 die Jade mij vooraf toefluisterde.
Jade lust bijna alles maar is wel gek op spareribs. Thuis kookt mama Selma heerlijke sperzieboontjes en spinazie terwijl papa Arjan alles kan in de pannenkoekenkoekenpan. Meestal in het weekend en dat gaat erin als koek ook bij broertje Esger en zus Zinzi.


Haar meest favoriete speelster is Isabel Heinsbroek en wie is daar nu geen fan van. De hele 3B hoek is gecharmeerd van haar. De Berkel vrouwen als ploeg op één terwijl Feijenoord op een goede tweede plek komt als haar team. Jade maakte het kampioenschap mee en dat was een feest om nooit meer te vergeten. Kreeg na afloop in de kleedkamer van niemand minder dan coach Cees Kruys de wedstrijdbal met alle handtekeningen overhandigd. Ging ook terloops nog even op de kiek met Sandra Welles en Isabel Heinsbroek. De Dag van Jade kon niet meer stuk.

Meer beelden van Berkel's Pupil van de Week ziet u hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten